ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ||ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της για τον συνάδελφο μας που έχασε την ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο αδικοχαμένος συνάδελφός μας εργαζόταν ως κρεοπώλης στο κατάστημα του Μασούτη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Είναι ο δεύτερος θάνατος συναδέλφου πριν καν κλείσουν δέκα μέρες από την απώλεια ενός ακόμα συναδέλφου που δούλευε στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στον Πειραιά. Μας γεμίζει θλίψη και μπόλικη οργή το γεγονός πως από την αρχή της πανδημίας φωνάζουμε και απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας παντού αλλά ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ κόντρα στην επικίνδυνη λογική ότι τα μαζικά τέστ και οι απολυμάνσεις για τους εργοδότες είναι κόστος χωρίς όφελος. 

Επιβεβαιώνεται ότι η αγανάκτηση που υπάρχει θα πρέπει να στραφεί στις εγκληματικές ευθύνες των εργοδοτών που αφήνουν εκτεθειμένους τους συναδέλφους στον κίνδυνο ακόμα και του θανάτου, καθώς και της κυβέρνησης, η οποία τους δίνει κάλυψη με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το αίσχος, εμποροϋπάλληλοι να μετακινούνται ακόμα και από νομό σε νομό για να μην κλείσουν τα καταστήματά τους οι μεγαλοεργοδότες.

Αποδεικνύεται πως δεν φτάνει η ατομική μας ευθύνη για να δικαιολογηθούν οι λειψές ΜΕΘ, το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους, το ότι ένα χρόνο μετά περιοχές σαν την Χαλκιδική έχουν ελάχιστα ασθενοφόρα, μηδαμινά κέντρα υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η εργοδοσία, το κράτος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι το σωματείο θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των συναδέλφων στην υγεία και στην ζωή τους.

Να προστατευτεί η υγεία του λαού με κάθε κόστος.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio