ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ||ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σε λίγες μέρες, στις 31/3, οι συμβάσεις 150 συναδέλφων στην καθαριότητα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών λήγουν. Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια δουλειάς και προϋπηρεσίας κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία, ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, που οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι αυξημένες και πιο απαραίτητες από ποτέ σε όλους τους χώρους δουλείας.

Ο αγώνας που έχει αναπτυχθεί είναι σημαντικός γιατί στο επίκεντρο του έχει τη ζωή, την άμεση επιβίωση και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Αφορά τους πάντες και θα πρέπει να αγκαλιάσει πλατιά όχι μόνο τους συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομικών άλλα το σύνολο των συναδέλφων στην καθαριότητα και να στοχεύει στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.

Δίνουμε τη μάχη σήμερα σε ένα έδαφος ακόμα πιο εχθρικό. Κάθε κυβέρνηση χτίζει πάνω στο αντεργατικό έργο της προηγούμενης, επιδεινώνοντας τη ζωή και τους όρους δουλειάς μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ μας πετάει στο δρόμο, έχοντας πάρει «πάσα» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που διατήρησαν στο ακέραιο τους νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρείας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ενώ με κοροϊδίες, υποσχέσεις και ψέματα έπαιξαν ουσιαστικά με το ψωμί μας.

Είναι ανέξοδη η «στοργή και συμπάθεια» όσων έρχονται τώρα σαν φίλοι για μια πόζα πίσω από τα πανό, αφού δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ανεργία που μας απειλεί. Είναι οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που αρνούνται διαχρονικά να οργανώσουν τους συμβασιούχους στα σωματεία του δημοσίου, για να δώσουν από κοινού και από καλύτερες θέσεις τη μάχη για τη μονιμοποίηση τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η απάντηση μας είναι η πίστη στην οργανωμένη δύναμη μας, η συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, στις πρωτοβουλίες και δράσεις. Αποτελεσματικός μπορεί να είναι μόνο ο αγώνας που δίνεται μαζικά και συλλογικά, μέσα από τα σωματεία μας, που δεν αρκείται στη μισοδουλειά και την ανακύκλωση της ανεργίας, που έχει ως προοπτική τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio