Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων||ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟ ΘΥΜΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Χ. ΑΝΘΗ

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας Χ. Άνθη για την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Παράλληλα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό Σπύρο Θύμη, αιρετό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στο ΠΥΣΔΕ μέχρι τις πρόσφατες εκλογές-παρωδία, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κλήθηκε στην ασφάλεια για να απολογηθεί, καθώς ο Χ. Άνθης υπέβαλε σε βάρος του μήνυση. Το “έγκλημα” του εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή ήταν ότι ένα άσχετο τρίτο πρόσωπο σχολίασε με ανάρμοστο και καταδικαστέο τρόπο, ανάρτηση σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα σχετικά με καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας!!! Πρόκειται μάλιστα για μια προαναγγελθείσα δίωξη, καθώς ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας Χ. Άνθης είχε απειλήσει ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια!

Το πράγμα θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Η μήνυση αυτή σε βάρος του εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή δε γίνεται τυχαία σε αυτήν τη χρονική στιγμή. Γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που μεγαλοεργοδοσία, κράτος της και μηχανισμοί του “τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί” όσους καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, όσους ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντί της, όσους βάζουν μπροστά την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών! Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ειδικά το τελευταίο διάστημα, σε βάρος αγωνιζόμενων ιατρών και άλλων υγειονομικών, εργαζομένων, φοιτητών κ.λπ.

Ο στόχος προφανής. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους φιμώσουν, να πνίξουν τις αντιδράσεις του λαού μας ενάντια στην αντιλαϊκή τους πολιτική, που όμως ό, τι και να κάνουν, αργά ή γρήγορα θα έρθουν!

Αυτόν το ρόλο έχει αναλάβει στον συγκεκριμένο χώρο ο Χ. Άνθης (διαχρονικά ασχέτως κυβερνήσεως-βλέπετε όλοι οι κυβερνώντες αναγνωρίζουν την αφοσίωσή του!) Άξιος ο μισθός του!

Εμείς του λέμε ότι η στάση του αυτή στρέφεται εναντίον όλων των εργαζομένων και θα πάρει από όλους την απάντηση που του αρμόζει. Η υπόθεση δεν είναι προσωπική αλλά βαθύτατα πολιτική και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ο Χ. Άνθης, καθώς έχει επίγνωση του ρόλου που έχει αναλάβει, της προώθησης δηλαδή των κυβερνητικών επιλογών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσύρει τη φαιδρή μήνυσή του σε βάρος του εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή Σπύρου Θύμη! Το ταξικό εργατικό κίνημα δε το φοβίζουν ούτε με απειλές ούτε με καταστολή! Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio