Καμία απόλυση στα ΟRCHESTRA

Καμία απόλυση στα ΟRCHESTRA

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής προχώρησε σε παρέμβαση στην διοίκηση της ΟRCHESTRA, μετά τις καταγγελίες συναδέλφων μας και των συνδικάτων τους από την Γαλλία ότι μετά τις εκατοντάδες απολύσεις της εταιρείας πέρυσι στην Γαλλία, επίκεινται και 115 απολύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της ΟRCHESTRA, διέψευσε ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις και επικαλέστηκε την προσπάθειά της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό, να σταθεί αρωγός στο ξεπέρασμα της υγειονομικής κρίσης και στην βιώσιμη ανάπτυξη της.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει όταν μιλάει η εργοδοσία για κρίση και βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πολυεθνικές για την διασφάλιση των κερδών τους θέλουν να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων με απολύσεις, επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στους μισθούς, στην ασφάλιση, στο σταθερό ωράριο κ.α.. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν, να δημιουργήσουν συγχύσεις και αυταπάτες για να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους.

Όμως έχουμε πείρα. Καμία πολυεθνική, ποτέ και πουθενά δεν σταμάτησε τα αντεργατικά μέτρα και την επίθεση μόνο σε μία πόλη, μια περιοχή ή μία χώρα. Οι απολύσεις της πολυεθνικής στην Γαλλία προμηνύουν επίθεση και στις υπόλοιπες χώρες. Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους. να δοθεί κοινή απάντηση στον κοινό αντίπαλο.

Καμία απόλυση στα ΟRCHESTRA, κανένα αντεργατικό μέτρο, ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά!

Οργανωμένα και συλλογικά, να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να μετακυλήσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην δουλειά και την ζωή μας.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio