Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την επιχείρηση CELESTINO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το λιγότερο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η εργοδοσία της επιχείρησης CELESTINO για το  πως αντιμετώπισε το “ενδεχόμενο κρούσματος” κορωνοϊού στις κεντρικές αποθήκες της, το οποίο τελικά  αποδείχθηκε θετικό.

Εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση κατήγγειλαν στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πώς εχθές 31/03/2021 η διεύθυνση μπροστά σε αδιαθεσία συναδέλφου μέσα στο χώρο δουλειάς, του ζήτησε να αποχωρήσει και να κάνει μόνος  του το τεστ για να διαπιστώσει εάν είναι θετικός ή όχι στο κορωνοϊό, σαν να είναι δική του ευθύνη και δική του υποχρέωση!  Μετά από αρκετή ώρα που μεσολάβησε ο εργαζόμενος έμαθε  ότι είναι θετικός στον ιό και ενημέρωσε την εργοδοσία. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και τώρα, η ενημέρωση από την εργοδοσία προς τους εργαζόμενους παραμένει ελλιπής.

Ως απάντηση στην αγωνία των υπόλοιπων συναδέλφων για το τι θα κάνουνε και πως θα εργαστούνε,  η διεύθυνση έριξε για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στους εργαζόμενους  δίνοντάς τους μάλιστα και δύο επιλογές!  Είτε να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είτε να φύγουν από το χώρο δουλειάς με άδεια άνευ αποδοχών ή να τη χρεωθούν από την κανονική τους άδεια! Μάλιστα εάν θέλουν να κάνουν τεστ για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει εξάπλωση του ιού να το κάνουν μόνοι τους με τη δική τους ατομική ευθύνη! Και γενικώς να κάνουν ότι οι ίδιοι καταλαβαίνουν!

Βέβαια δεν είναι τα μοναδικά δείγματα γραφής της εν λόγω εταιρίας για το πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους. Ενδεικτική είναι η απόκρυψη σοβαρού εργατικού ατυχήματος την προηγούμενη εβδομάδα λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς. Αυτό αποδεικνύει πως δεν τηρείται απολύτως κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων! Και σαν να μην έφτανε αυτό είναι αναγκασμένοι τις μέρες που δικαιούνται από την άδειά τους για ξεκούραση να την παίρνουν όποτε η εργοδοσία κρίνει σκόπιμο!

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων με την αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας!

Να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι για την ύπαρξη κρούσματος. 

Να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους αποκλειστικά με ευθύνη της εργοδοσίας!

Να γίνει άμεσα πιστοποιημένη απολύμανση  όλων των χώρων στην αποθήκη!

Να σταματήσει το καθεστώς ροκανίσματος της άδειας των εργαζομένων, μονομερώς και όποτε το κρίνει σκόπιμο η εργοδοσία.

Το Δ.Σ .

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio