ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ||Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στην Praktiker

Μέρες τώρα οι εργαζόμενοι στην Praktiker Hellas σε όλη την χώρα δίνουν μια μάχη απέναντι στην εργοδοσία, με αφορμή το ότι ένα μέρος τους έχει κληθεί να δουλέψει σε μέρες υποχρεωτικής αργίας, συγκεκριμένα τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, για “εσωτερικές υποθέσεις” της εταιρίας όπως δηλώνουν.

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου σε συντονισμό της δράσης του και με το επιχειρησιακό σωματείο που υπάρχει στη συγκεκριμένη αλυσίδα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η απαράδεκτη αυτή απαίτηση δίνει καθημερινά τη μάχη μαζί με τους συναδέλφους, στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά και πανελλαδικά στις κατά τόπους Υπηρεσίες των Επιθεωρήσεων Εργασίας, μέσα στα ίδια τα καταστήματα της επιχείρησης, προκειμένου να μην περάσει.

Το όψιμο ενδιαφέρον που δείχνει η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, για τα προβλήματα των εμποροϋπαλλήλων είναι καλοδεχούμενο, και ας καμώνεται ότι δεν ξέρει πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ο τόπος δουλειάς της προέδρου του σωματείου μας.

Θα χαρούμε να τους δούμε να έρθουν για περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα να εξηγήσουν για ποιο λόγο έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, χωρίς να ρωτήσουν κανένα, για να δουλεύουν οι εμποροϋπάλληλοι ως τις 12 το βράδυ, στις χαρακτηρισμένες από τους ίδιους ως τουριστικές περιοχές.

Όσον αφορά το σωματείο “φαντομά” του γνωστού Καραγεωργόπουλου το οποίο έχει έδρα την Πάτρα και έκανε και την περιοχή μας “εκλογές” δια περιφοράς με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν από τους διευθυντές τους εντολές να υπογράψουν σε ένα χαρτί χωρίς καν να ξέρουν τι είναι, μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε.

Δε θα δίναμε ιδιαίτερη σημασία αν δεν ήταν το προβοκατόρικο δημοσίευμα της ιστοσελιδας Rodosreport.gr, ένα από τα πολλά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το “ρεπορτάζ” του οποίου το ΠΑΜΕ Ρόδου έκανε όπως λέει “γαργάρα” το συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω “σύγκρουσης συμφερόντων”. Το από που αντλεί τα “ρεπορτάζ” της η εν λόγω ιστοσελίδα, είναι φανερό. Πρέπει όμως να εξηγήσει στους αναγνώστες για ποιο λόγο μονίμως προβοκάρει εργατικά σωματεία της περιοχής που δεν είναι της αρεσκείας της.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα! Να συσπειρωθούν στο σωματείο, δίνοντας δύναμη στη φωνή τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες της χώρας μας, που έχουν πάρει απόφαση για αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη στις 5:30 στην πλατεία Κύπρου.

Δεν τους χαρίζουμε το οκτάωρο, δεν τους χαρίζουμε τις αργίες μας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio