ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ|| ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ

Προκαλεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ με τις 4 απολύσεις των συνάδελφων μας μέσα σε μια εβδομάδα, στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Προκαλεί όλους τους εργάτες στο εργοστάσιο και τον λαό της περιοχής που πληρώνει το σκουπίδι πανάκριβο για λογαριασμό τους.


Είναι ΘΡΑΣΟΣ να μας τσαμπουνάει ότι δεν αντέχει λόγο της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών, όταν τσεπώνει 5,2 εκ. ευρώ κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει από τους Δήμους της Ηπείρου, ακόμα κι αν δεν της παραδώσουν ούτε μια σακούλα σκουπιδιών. Όταν έχει για ταμία την Περιφέρεια Ηπείρου για να βουτάει αυτή τα χρήματα των Δήμων κατευθείαν απ τη ΔΕΗ.


Προκαλεί όταν έχει τσιμπήσει τζάμπα 20 εκ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα (ΕΣΠΑ) για την κατασκευή του εργοστασίου, λεφτά που εμείς πληρώνουμε από την φορολογία, για να μην μιλήσουμε για την παχυλή αμοιβή της από την πώληση «πράσινης» ενέργειας από την καύση σκουπιδιών, λεφτά που πάλη εμείς πληρώνουμε από τα «πράσινα» χαράτσια στους λογαριασμούς ρεύματος.


Προκαλεί όταν έχει για προίκα τη δωρεάν μεταφορά των σκουπιδιών από τους Δήμους και του υπολείμματος στους ΧΥΤΑ, όταν μάλιστα την ίδια ώρα δεν έχει κάνει καμιά αποκατάσταση του χώρου και το κομπόστ που στοιβάζεται έξω απ’το εργοστάσιο παρασύρεται απ τις βροχές και ρυπαίνει τον ποταμό της Τύριας.


Τίποτα από όλα αυτά δεν τις φτάνει. Θέλει τους εργάτες να μην περνούν ανάσα, κάτω από αφόρητη πίεση και εντατικοποίηση γιατί «έτσι δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας» όπως χωρίς ντροπή μας είπε ο διευθυντής του εργοστασίου. Θέλουν τους εργάτες όποτε τους χρειαστούν, να κάθονται και 10 ώρες για δουλειά και τα Σάββατα σήμερα, αύριο γιατί όχι «Κυριακές γιορτές και σχόλες».
Όχι, σκλάβοι του 21ουαιώνα δεν θα γίνουμε!!!


Μπορεί η εταιρεία να έχει μαζί της την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους, όμως χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Η ΤΕΡΝΑ προκαλεί γιατί μας θέλει διασπασμένους, φοβισμένους, φτηνούς, με ημερομηνία λήξης, στην τελική χωρίς δικαιώματα. Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με την επίθεση που κάνει θα βγει άβρεχτη.


Εργάτη, εργάτρια. Την Πέμπτη 6 Μαΐου στείλε το μήνυμα όπως το έκανες και στις 26 Νοέμβρη. Με την καθολική συμμετοχή σου στην απεργία, δείξε ποιος έχει τη δύναμη.


Έλα μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να στήσουμε την δική μας οργάνωση μέσα στο εργοστάσιο. Τώρα να φτιάξουμε την σωματειακή μας επιτροπή που θα είναι τα μάτια, τα αφτιά και το στόμα του σωματείου απέναντι στην εργοδοσία. Κανένας πια μόνος. Έχεις δίπλα σου τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους του νομού, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Την πέμπτη 6 Μαΐου από τα χαράματα με τις απεργιακές μας φρουρές έξω από την πύλη του εργοστασίου επιβάλουμε το δίκιο μας.Με τη συμμέτοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση 10 πμ στην κεντρική πλατεία ενώνουμε την φωνή μας με τους συνάδελφους όλης της περιοχής και της χώρας.


Απαιτούμε επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ανθρώπινη συμπεριφορά στο εργοστάσιο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio