Σωματείο Εμποροϋπαλλήλωνκαι Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας|| Μηχανοκίνητη πορεια


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας με άλλα σωματεία πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το αθλητικό Πάρκο.

Παίρνουμε θέση μάχης μαζί με τα άλλα σωματεία απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που σήμερα παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τις επόμενες μέρες θέλει να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Είναι μονόδρομος ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ωρου, την 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα των σωματείων μας. Μας θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, δεμένους χειροπόδαρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς δικαιώματα για να εξασφαλίζουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να μην το επιτρέψουμε!

ΚΥΡΗΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα ψέματα της ΝΔ περί “εκσυγχρονισμού”, ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα 10ωρα και 4ημερα δεν πιάνουν! Στο εμπόριο οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα βιώνουμε από πρώτο χέρι τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη δουλειά τις Κυριακές, τα 10ωρα και 12ωρα και κάθε είδους ευέλικτη σχέση εργασίας. Ποτέ δεν ρωτηθήκαμε. Μας επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω και πάντα με την απειλή της απόλυσης. Δουλειά όποτε, όπου και όσο θέλει η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχει εξασφαλίσει με τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η απεργία της Πρωτομαγιάς 6 Μάη μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

Τώρα είναι ώρα μάχης για τους εργαζόμενους! Δεν χωράει καμία αναμονή! Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας!

Τη Δευτέρα 17 Μάη , 7꞉30 μ. μ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας οργανώνουμε σύσκεψη ώστε να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νομού και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμμετάσχουν στη σύσκεψη ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε την πάλη.

Έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να σταματήσουμε αυτή τη «σφαγή» που ετοιμάζουν στο 8ωρο και συνολικά στα εργασιακά μας δικαιώματα.



You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio