Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά: Όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 23 Μάη

Όλοι στη Γενική Συνέλευση,
Κυριακή 23 Μαΐου στις 6:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο
Προετοιμάζουμε την απεργιακή μας απάντηση

Να πάρουν πίσω, τώρα, το νομοσχέδιο – τερατούργημα που μας γυρνάει 200 χρόνια πίσω. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Με αποφασιστικότητα και επιμονή να απαιτήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι «οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μην πληρώνονται, ότι είναι ο ισχυροί παίκτες στη διαπραγμάτευση με την εργοδοσία στο καθορισμό του ημερήσιου χρόνου δουλειάς…». Μας κοροϊδεύουν.
Όταν η εργοδοσία σε βάζει να χτυπήσεις κάρτα και σου ζητάει να συνεχίζεις να δουλεύεις χωρίς υπερωρίες, όταν δεν μπορείς να μιλήσεις στο χώρο δουλειάς γιατί έχεις το φόβο της απόλυσης για ποια συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου μας μιλάνε;
Που είναι η “ελεύθερη” Παρασκευή για της νέες μητέρες, οι οποίες θα μπορούν να δουλεύουν 10ωρα τέσσερεις μέρες για να μπορούν να κάτσουν την Παρασκευή, όταν έχουν καταργήσει την Κυριακάτικη αργία καταδικάζοντας ένα ολόκληρο κλάδο σε δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα.
Άραγε, πόσο πιθανό είναι σε περίοδο με μεγάλη κίνηση στα καταστήματα, όπως τα Χριστούγεννα, ο εργοδότης που θα σου ζητήσει να δουλέψεις 10-ωρο, να σου δώσει τις παραπάνω ώρες εκείνη την εβδομάδα;!
Δεν μας πείθουν. Αυτό που θέλουν να αποκρύψουν είναι ότι θέλουν να μας καταδικάσουν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Δεν τους ενδιαφέρει πώς ζει και εργάζεται σήμερα η εργατική τάξη αλλά το πώς θα αυξήσει το βαθμό εκμετάλλευσης η εργοδοσία, πώς θα ξεπεράσει την κρίση ρίχνοντας για άλλη μία φορά τι συνέπειες στην πλάτη μας.
Είναι ώρα μάχης
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να απαντήσουν με απεργία προκειμένου να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Οργανωμένα και συλλογικά, να απαιτήσουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Είναι ώρα ευθύνης για εμάς και τη νέα γενιά που την καταδικάζουν να δουλεύει χωρίς ωράριο, χωρίς σύμβαση, χωρίς ελεύθερο χρόνο.
Κόντρα στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, απαιτούμε να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, εμείς και οι οικογένειες μας!
Όλοι στη Γενική Συνέλευση
Κυριακή 23 Μαΐου στις 6:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιάα

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio