Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων: Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα (αποκαλυπτικό)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
Ομ. Σκυλίτση 19 Πειραιάς, τηλ. & ΦΑΞ 2104173597 -690 6563549
Email: [email protected]
site:www. somkatharpeiraia.blogspot.com

Αθήνα, 24/05/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ο ένας μετά τον άλλο αρκετοί φορείς και χώροι που εντάσσονται στην κυβέρνηση, παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας για 3 επιπλέον μήνες, ώστε να εξασφαλίζεται το πλήρες 24μηνο με βάση τις αρχικές προκηρύξεις.

Οι συνάδελφοι μας με τα σωματεία τους, με επιτροπές αγώνα, με την αλληλεγγύη των σωματείων στους χώρους ευθύνης (Υπουργεία, ΕΦΚΑ, νοσοκομεία, ΟΑΕΔ) όλο αυτό το διάστημα προχωρούν σε κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουν έστω και ένα τρίμηνο παραπάνω που θα έχουν εισόδημα, πριν οδηγηθούν ξανά στην ανεργία.

Μέσα στην πανδημία, φάνηκε ακόμα πιο καθαρά πως οι ανάγκες της καθαριότητας σε όλους τους χώρους δουλειάς (νοσοκομεία, σχολεία) και τους κλάδους (μεταφορές, Δημόσιο, υπηρεσίες) δε μπορούν να συμβαδίζουν με την κακοπληρωμένη εργασία και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μονοετείς ή διετείς συμβάσεις, με διαρκή ομηρία, με τους εργολάβους που δεν έφυγαν ποτέ και αναμένουν τις νέες αναθέσεις έργου.

Την ίδια στιγμή δικηγορικά γραφεία άλλοτε αυτοτελώς άλλοτε με συνδικαλιστική κάλυψη από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που μετράει τις ανάγκες των συναδέλφων και το άγχος της ανανέωσης των συμβάσεων τους με ψήφους-κουκιά σε σωματεία, τάζει μονιμότητες διακινώντας ερωτηματολόγια σε συναδέλφους σε όλη τη χώρα, σαν το παρακάτω (θα δοθούν στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση και την κομματική ταυτότητα αυτών που θεωρούν τη «συνδικαλιστική» τους δράση ως ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη).

Είναι οι ίδιες δυνάμεις (σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα) που στο Δημόσιο δεν οργάνωναν τους συμβασιούχους στα σωματεία τους, απέναντι στην εργοδοσία που ήταν και είναι οι Δήμοι. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ζητούν 10ευρα για να προασπίσουν τάχα τα συμφέροντα οποιουδήποτε τμήματος συμβασιούχων βγαίνει σε κινητοποιήσεις και αγωνίζεται για τις ανανεώσεις των συμβάσεων του. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που εξοστρακίστηκαν από τους εργαζόμενους στην πυροπροστασία όταν έταζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ψάχνουν νίκες στις απευθείας συζητήσεις στα υπουργικά γραφεία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην καθαριότητα σε κάθε χώρο, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, με τα σωματεία τους στην καθαριότητα, με τα επιχειρησιακά σωματεία σε Δήμους, να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ. Να κρατάνε μικρό καλάθι σε ανέξοδες υποσχέσεις και ψέματα που τους θέλουν στον καναπέ και να δίνουν τον αγώνα τους σε ερωτηματολόγια, πιστεύοντας Μεσσίες που τους τάζουν μονιμότητα.

Η σταθερή εργασία είναι διαρκές και πάγιο αίτημα που μας θέλει ενωμένους στο δρόμο, με κινητοποιήσεις που θα βάζουν στο επίκεντρο αυτό το αίτημα, χωρίς αστερίσκους.

Κάθε βήμα πίσω από αυτό αίτημα είναι παράταση στην ομηρία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio