Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λειβαδιάς||ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
την Πέμπτη 3 Ιούνη, ώρα 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο –
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
την Πέμπτη 10 Ιούνη, ώρα 10.30 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Oι εργοδότες και η κυβέρνησή τους έβαλαν στόχο να καταργήσουν το δικαίωμά μας στην σταθερή δουλειά, στην ξεκούραση. Επειδή έτσι βολεύει τα κέρδη τους, μας θέλουν διαθέσιμους για εργασία κάθε μέρα, όλη μέρα, με ακόμα μικρότερους μισθούς, με ακόμα λιγότερα δικαιώματα.


Σε συνθήκες πανδημίας αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία και να ελέγξουν ουσιαστικά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, με τα πρωτόκολλα λάστιχο και την ατομική ευθύνη των self-test, άφησαν απροστάτευτους χιλιάδες συναδέλφους μετατρέποντας τα όπλα ενάντια στον ιό (εμβόλια, διαγνωστικά τεστ) σε μπίζνες δισεκατομμυρίων.


Με το νόμο έκτρωμα θα δουλεύουμε με χειρότερους όρους από ό,τι οι παππούδες μας.


 Καταργούν το 8ωρο, φέρνουν τη 10ωρη εργασία και τις επιπλέον ώρες δουλειάς θα τις μετατρέπουν σε ρεπό όποτε βολεύει την επιχείρηση.
 Επιτρέπουν το σπαστό ωράριο για τους 4ωρους, εγκλωβίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους εκτός σπιτιού όλη την ημέρα με μισθούς 300€!
 Θέλουν να ξεμπερδέψουν με τα σωματεία, με τους εργατικούς αγώνες, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία.
 Αφήνουν ελεύθερους τους εργοδότες να απολύουν ακόμα και παράνομα, χωρίς την υποχρέωση να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους. Ένας απεργός, ένας εργαζόμενος που ζήτησε τα δεδουλευμένα του, μια εργαζόμενη που κατήγγειλε τον εργοδότη της για βία, μια έγκυος γυναίκα, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην επαναπρόσληψη.
 Κλέβουν ακόμα περισσότερες από τις Κυριακές μας, διευρύνουν το μέτρο και σε άλλους κλάδους, η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση.

Το σωματείο σου σε καλεί να σκεφτείς τη δύναμη που έχεις εσύ και οι συνάδελφοί σου

Δοκιμάσαμε να ζούμε στο φόβο, ο καθένας μόνος του, να κοιτάει τη δουλειά του, και πραγματικά δεν έγινε τίποτα.

Αντίθετα, η εργοδοσία έπαιρνε αέρα, χτυπούσε ακόμα πιο αλύπητα τα δικαιώματά μας. Δοκιμάσαμε να ελπίσουμε πως το δικό μας αφεντικό δεν θα κόψει μισθούς, δεν θα απολύσει, και είδαμε τα αντίθετα αποτελέσματα.


Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι να οργανωθούμε μαζικά,
να απαντήσουμε ενωμένοι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Να τους κάνουμε να νιώσουν την οργή μας, την απόφασή μας
πως δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα για τα κέρδη τους 
Το 8ωρο που σήμερα θέλουν να καταργήσουν, δεν ήρθε με απόφαση κάποιας κυβέρνησης ή από την ανθρωπιά κάποιου εργοδότη…


Ήταν αποτέλεσμα μεγάλων, νικηφόρων αγώνων εργαζόμενων σαν κι εμάς
Τρέμουν τους αγώνες μας, την συσπείρωση μας στο σωματείο. Για αυτό και έχουν φέρει δεκάδες νόμους που βάζουν εμπόδια στη δράση μας.
Κυβέρνηση κι εργοδοσία έχουν για σύμμαχο την θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής ομάδας εργατοπατέρων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα


Ακόμα και αν δεν έχεις κάνει ποτέ σε απεργία , τώρα είναι η ώρα!
Έλα μαζί μας στην οργάνωση της απάντησής μας κόντρα στους νόμους που καταστρέφουν τις ζωές μας. Το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας!
Δυναμώνουμε τον απεργιακό αγώνα για :


 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
 Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
 Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται, οργανώνουμε την απάντηση μας,
παίρνουμε θέση μάχης!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
την Πέμπτη 3 Ιούνη, ώρα 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
την Πέμπτη 10 Ιούνη, ώρα 10.30 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio