Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Δελτίο Τύπου καταγγελίας για την αναβολή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, ενώ είχαν προγραμματιστεί με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας, αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη «ΕΝΕΡΓΑ» (ΠΑΣΚΕ).

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ(ΕΝΕΡΓΑ), επιδίωξε όλο το προηγούμενο διάστημα να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Όταν οι επιδιώξεις της δεν έγιναν πράξη, επέλεξε να τινάξει στον αέρα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Οι συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων ανέκαθεν ήταν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Χτυπώντας τη συνδικαλιστική δράση και τους πρωτοπόρους εργάτες, προσπαθούσαν και προσπαθούν να τελειώσουν με τα εργατικά δικαιώματα, να κυριαρχήσει η φίμωση και ο φόβος στους εργαζόμενους. Οι ανατροπές που έφερε ο πρόσφατος νόμος – έκτρωμα του Χατζηδάκη, η κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου, η απληρωσιά, οι ανατιμήσεις στο νερό , στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων κ.τ.λ. , για να θεμελιωθούν καλύτερα προϋποθέτουν μηδενικές αντιστάσεις, σωματεία που ελέγχονται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, καρικατούρες συλλογικών συζητήσεων, ηλεκτρονικές διαδικασίες και φακελωμένους συνδικαλιστές.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του σωματείου μας θέλουμε ένα συνέδριο που να πατάει στα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν. Ενάντια στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, στις κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, ακόμα και τις συμβάσεις μια μέρας, στις δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, στα κακοπληρωμένα ωρομίσθια, στις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, στη συνεχή εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο, στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας και άλλα πολλά που οδηγούν πολλές φορές σε εργατικά ατυχήματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές, να συμμετέχουν στη ζωή και στη δράση του σωματείου. Να συμβάλουν στο να γίνει πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για μια ζωή που μας αξίζει.

Δίνουμε τη μάχη για να γίνει το συνέδριο και θα δώσουμε το παρών στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν.

Συναντιόμαστε τις επόμενες ημέρες στο δρόμο του αγώνα, στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 18:00, στη πλατεία Σαπφούς.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio