ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 38Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, η Διοίκηση, αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει όλους τους εργατοϋπαλλήλους του κλάδου μας για την αρνητική εξέλιξη σχετικά με το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε) στη δύναμη της οποίας ανήκει και το δικό μας σωματείο. Συγκεκριμένα:
Οι εργασίες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, ενώ είχαν προγραμματιστεί με αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της για τις 30 και 31 Οκτώβρη, αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη της «ΕΝΕΡΓΑ».


Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίωξαν να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Όταν οι επιδιώξεις τους είδαν ότι δε τους έβγαιναν, επέλεξαν να τινάξουν στον αέρα το Συνέδριο.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατήγγειλε τις παραπάνω μεθοδεύσεις και σε επόμενη συνεδρίαση θα προκηρύξει εκ νέου το Συνέδριο.


Η αντιπρόσωπος του Σωματείου μας και άλλοι ακόμα αντιπρόσωποι, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο χώρο όπου θα πραγματοποιούταν το Συνέδριο.


Το βασικό ζήτημα συνάδελφοι είναι ότι ένα Συνέδριο τέτοιου επιπέδου πρέπει να ‘έχει ματιά’ στα πραγματικά προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους (όπως λ.χ η ακρίβεια, η εργασιακή ανασφάλεια, τα άθλια ωράρια, η απληρωσιά και τόσα άλλα), να συζητιούνται αυτά και να μπαίνει στόχος πώς θα στηριχθούν, τι δράσεις θα κάνουμε, πώς θα ενισχύσουμε την οργάνωση μας ως απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, πώς θα αποκρούσουμε στη ζωή το νόμο Χατζηδάκη και κάθε άλλο αντιλαϊκό νόμο, πώς θα διεκδικήσουμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας.


Οι παραπάνω μεθοδεύσεις όχι μόνο δε βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά δημιουργούν μια διαλυτική κατάσταση που απομακρύνει τους εργαζόμενους αντί να γίνεται το Συνέδριο δική τους υπόθεση και ορόσημο – πραγματοποιώντας τα σχέδια όσων θέλουν να τελειώνουν με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα – να κυριαρχήσει η φίμωση των εργαζομένων και ο εταιρισμός.


Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εμπιστευθούνε τη δύναμή τους και να μαζικοποιήσουν το Σωματείο τους, να ενισχυθούν οι συλλογικές διαδικασίες και η αλληλεγγύη. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στη διαλυτική κατάσταση και στην απομόνωση που κάποιοι θέλουν να επιφέρουν.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio