Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων: Καταγγέλια για την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που ήταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 30-31 Οκτώβρη.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι κυβέρνησης κι εργοδοσίας που θέλουν τα σωματείο στον πάγο, να φακελώνουν συνδικαλιστές, να τους απολύουν, να αποδυναμώνουν τις συλλογικές διαδικασίες, που προκρίνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με στόχο τον πλήρη εκφυλισμό κι αφοπλισμό των συνδικάτων, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (ΕΝΕΡΓΑ) επεδίωξε να μην οργανωθεί πραγματικό συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων, αλλά να μετατραπεί σε καρικατούρα με ηλεκτρονικές διαδικασίες και ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.


Όταν οι μεθοδεύσεις τους έπεσαν στο κενό, τορπίλισαν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ομοσπονδίας, προσφεύγοντας σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα, πετυχαίνοντας την αναβολή του συνεδρίου. Κυβέρνηση – εργοδοσία και οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, με σωματεία – καρικατούρες και διαδικασίες διάτρητες, σωματεία που θα παραδίδουν τα μητρώα τους στο υπουργείο, που θα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι ηλεκτρονικά μαζί και όπως θα τους υποδείξει η εργοδοσία.


Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δοθεί ο λόγος στα σωματεία, σε εμάς, τους εργαζόμενους, που ξέρουμε από πρώτο χέρι ποιοι μας δημιουργούν προβλήματα, να συζητήσουμε την επίλυσή τους, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Θέλουμε ένα συνέδριο που να πατάει στα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν, στη συνεχή ομηρία των συμβασιούχων καθαριστών – καθαριστριών των σχολείων, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε κάθε χώρο δουλειάς, λες και οι ανάγκες μας σταματούν όταν λήγουν οι συμβάσεις, τους άθλιους όρους δουλειάς, την απληρωσιά, την τρομοκρατία των δουλεμπόρων εργολάβων, τους μισθούς πείνας, το πέταγμα από τα ΒΑΕ των συναδέλφων.
Δεν θέλουμε συνέδρια που ξεκινούν, τελειώνουν και κρίνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για τη διαμόρφωση συσχετισμών πέρα και μακριά από τους αγώνες και τα προβλήματά μας!!


Η μάχη απέναντι στην είσοδο των εργοδοτών στα σωματεία είναι ζήτημα που μας αφορά όλους και όλες!!
Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδειχτεί η σχέση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με την εργοδοσία, η προσπάθεια να φέρει απευθείας τους ανθρώπους της στα σωματεία.
Δίνουμε τη μάχη για να γίνει το Συνέδριο και θα δώσουμε το παρών στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν.


Η προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από κυβέρνηση κι εργοδοσία, με άξιο σύμμαχο τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που τρέχουν να εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με μαζικό φακέλωμα των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται με μαζική απειθαρχία στον νόμο Χατζηδάκη, που δεν θα παραδίδουν τα μητρώα τους στο υπουργείο, που θα συνεχίσουν τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες όπως έχουμε αποφασίσει στα καταστατικά μας!


Συναντιόμαστε στον δρόμο του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο, στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 4 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.

Συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου μας, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή, 14/11/2021, 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ!!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio