Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

e-mail:  idiotikoikozani@gmail, τηλ: 6943969145

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

            Τα κύμα ακρίβειας, το τελευταίο διάστημα, χτυπάει σκληρά τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά που βλέπουν το εισόδημα τους να περιορίζεται από τις αυξήσεις των τιμών. Στο Σούπερ Μάρκετ , στις μεταφορές με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κ.α. Παράλληλα οι συνέπειες της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης άρχισαν να εκδηλώνονται σε όλα τα επίπεδα δίνοντας επιπλέον χτυπήματα στο λαό της περιοχής. Η αύξηση της ανεργίας χτυπάει τα πιο αδύναμα στρώματα των εργαζόμενων που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις στη ΔΕΗ Α.Ε (οκτάμηνα , εργολαβίες) που ήδη εργάζονταν με μισθούς πείνας, αλλά και μια σειρά εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (επισιτισμός, προμηθευτές ΔΕΗ κ.τ.λ).

Οι εξελίξεις με την τηλεθέρμανση συνεχίζονται και είναι σε βάρος όλου του λαού της Κοζάνης. Σε συνδυασμό με τα σχέδια για αύξηση της τιμής της έως και 45% με πρώτο βήμα το 10% που αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κάτω και από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του λαού της πόλης, ήρθε και το πρόβλημα που προέκυψε με το ανεπαρκές θερμικό φορτίο που παρέχεται από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει προκύψει εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών .  Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα εφαρμογής της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης που μας έταζαν ότι θα έρθει η ανάπτυξη στη περιοχή με καθαρό περιβάλλον και πολλές θέσεις εργασίας. Τώρα μας φέρνουν και ενεργειακή φτώχεια.

Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 8:00πμ

 

Διεκδικούμε:

  • Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία αύξηση στην τιμή της. Να παρθούν πίσω όσες ψηφίστηκαν. Το κράτος και η ΔΕΗ Α.Ε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης που προκύπτουν.
  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με τις απαραίτητες περιβαντολογικές αναβαθμίσεις.
  • Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε και στην ΔΕΥΑΚ. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και την ΔΕΥΑΚ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι φόροι στα καύσιμα.

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio