ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:      Όλοι και όλες στην μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 13/02 στις 10:30πμ στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ                                

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                    

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ           

Αριθμός εγγραφής στο βιβλίο επαγγελματικών σωματείων 288/36

email: soemid.ft@gmail.com

ΛΑΜΙΑ – ΛΕΩΣΘΕΝΟΥΣ 9 – 1ος Όροφος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ- ergatikokentrolamias.blogspot.com         

Τ.Κ.: 35100

Τηλ.: 6986203733 – 6982980055

Όλοι και όλες στην μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 13/02 στις 10:30πμ στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.

Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λαμία στις 9:00πμ από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη)

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Εργαζόμενες/οι,

Στηρίζουμε απερίφραστα τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που εδώ και δύο χρόνια παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Παλεύουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοικτό παρά τις διαχρονικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων, της ίδιας της ΕΕ, των επενδυτών, για να το κλείσουν και την πουλήσουν ως «φιλέτο» στου υποψήφιους μνηστήρες.

Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχει απολύσει όλους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θα τους πετάξει έξω από τα σπίτια τους στον οικισμό αφού οι επενδυτές το θέτουν ως όρο στο «πακέτο» εξαγοράς.

Το κλείσιμο του εργοστασίου σημαίνει οικονομικός «μαρασμός» όχι μόνο για την περιοχή της Λάρυμνας αλλά για ολόκληρο το νομό. Ÿ 1.200 εργάτες οδηγούνται στην ανεργία Ÿ οι 800 από τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα Ÿ 300 οικογένειες από τον οικισμό ξεσπιτώνονται.

Θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων για όλους. Αγρότες, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, καφετέριες, μαγαζιά του εμπορίου θα μαραζώσουν, θα πάνε για κλείσιμο αφού το εισόδημά τους εξαρτάται άμεσα από αυτό των εργατών. Κανένας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται για το λαό, αυτές είναι οι επενδύσεις που όπως λένε θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αυτό είναι το μέλλον που οραματίζονται για τον τόπο μας. Θολό αβέβαιο, μέσα στην ανασφάλεια, την φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία. Με κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Η ακρίβεια σπάει κόκκαλα, η ενεργειακή φτώχεια ακουμπά όλους τους εργαζόμενους, έρχονται λογαριασμοί του ρεύματος και τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Τώρα θέλουν να κλείσουν την ΛΑΡΚΟ. Στέλνουν τα ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά για να σπάσουν την απεργία της COSCO και στα μπλόκα των αγροτών για να μην γίνουν κινητοποιήσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΛΑΡΚΟ, COSCO, E-FOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, μπλόκα αγροτών δείχνουν τον δρόμο. Οι εστίες αντίστασης πρέπει και να μεγαλώσουν και να πολλαπλασιαστούν. Παίρνουμε θέση συνάδελφοι.

Η θέση όλων μας είναι δίπλα σε αυτή των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να μην περάσουν οι απολύσεις, για να μην κλείσει το εργοστάσιο, για να μην ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Η θέση όλων μας είναι την Κυριακή έξω από τον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, να έρθουν με κάθε μέσο, λεωφορείο, αυτοκίνητο, μηχανή έξω από τον κινηματογράφο, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, την συμπαράσταση μας σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Να βροντοφωνάξουμε με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, πάρτε πίσω τις απολύσεις.

Όλοι και όλες στην μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 13/02 στις 10:30πμ στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.

Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λαμία στις 9:00πμ από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη)

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα βάλει λεωφορεία Κυριακή πρωί για τον οικισμό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής:

  • 6986203733 Ντάτης Αλέξανδρος, Πρόεδρος Σωματείου
  • 6982980055 Παπαγεωργίου Θανάσης, Γραμματέας
  • 6947774077 Θάνος Νεόφυτος, Έφορος
  • 6909067363 Οικονόμου Γιώργος, Μέλος του Σωματείου και Πρόεδρος του ΕΚΛ

 

Το Δ.Σ. 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio