ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”: Για τους συμβασιούχους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
Επικοινωνία: somatioalexpolis@gmαil.com 6988073002, 6934416843
facebook:Σωματείο Εμπ/λων Ιδιωτικών Υπ/λωνΑλεξ/πολης «Η Ενότητα»

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει όσους εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις COVID και συμπληρώνουν 24 μήνες στη δουλειά. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού, αυτός δήλωσε πως κάθε συμβασιούχος «μία μέρα πριν κλείσει το 24μήνο θα απολύεται».
Συγκεκριμένα, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εργάζονται κατά κύριο λόγο στους τομείς της καθαριότητα του πρασίνου και των τεχνικών υπηρεσιών. Είναι συνάδελφοι έμπειροι και πολλές φορές ”βγάζουν το φίδι απ’ την τρύπα” καλύπτοντας τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Χωρίς αυτούς κινδυνεύουν κρίσιμες λειτουργίες. Δε περισσεύει κανείς! Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για να μην κρατήσει τους συναδέλφους στη δουλειά δεν πείθουν κανέναν.
Για το ότι οι υπηρεσίες του Δήμου όπως και άλλων υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένες ποιος ευθύνεται; Oλες οι κυβερνήσεις, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που έχουν περάσει, έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Αυτό που επιδιώκουν είναι να έχουν εργαζόμενους συμβασιούχους, ομήρους των πολιτικών τους, που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό θα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν. Επιδιώκουν την παρά πέρα απαξίωση των υπηρεσιών για να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι που καραδοκούν.
Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο
• που το οικογενειακό εισόδημα συρρικνώνεται με την εκτίναξη της ακριβείας σε βασικά ειδή και λογαριασμούς
• που παλεύουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη ζωή
• που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της χώρας μας ειδικά με την παρουσία αμερικανό-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη επιδεινώνει την καθημερινότητα και μας κάνει στόχο αντιποίνων!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων και απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος , να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.
 Τώρα είναι χρέος μας να περάσουμε στην αντεπίθεση να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να έχουμε δουλειά μόνιμη και σταθερή, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους να μην αποδεχτούν την ανεργία και να μην εμπιστευτούν διάφορους πολιτικούς παράγοντες και εργατοπατέρες κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.
Οργανωμένα να αγωνιστούν με στήριγμα το σωματείο μας .Να συμμετέχουν στη σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 23 Μαρτίου 7μμ. για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.
Καλούμε τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου να σταθούν δίπλα στον αγώνα τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio