Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κοζάνης για την απεργία στις 6 Απριλίου

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 10:30πμ

Στις 6 Απρίλη απεργούμε, παίρνουμε θέση και απαιτούμε:

 Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας, απεναντίας μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε πολεμικούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα φορτώνουν στις δικές μας πλάτες για ακόμα μια φορά το λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από καμία ιμπεριαλιστική δύναμη που για να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, για μεγαλύτερο κέρδος, τσακίζει μισθούς, δικαιώματα και ελευθερίες σε καιρό ειρήνης, σέρνει τους λαούς στη σφαγή σε καιρό πολέμου.

 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας μας. Όλα αυτά που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των αντοχών της οικονομίας, των ειδικών συνθηκών τα έχουν ισοπεδώσει.

Τους λέμε ξεκάθαρα και δυνατά πως δεν υπάρχει άλλη υπομονή,

δεν θα κάνει ο λαός άλλες θυσίες για τα κέρδη τους, εδώ και τώρα ξεσηκωμός!

Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεθέρμανσης να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να συζητάμε το 2022 αν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ψωμί και γάλα για τα παιδιά μας. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να δουλεύουμε με ό,τι όρους θέλει η εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα. Ότι δεν θα τολμάμε να αρρωστήσουμε μην τυχόν και μας απολύσουν. Ότι θα δουλεύουμε κάτω από αφόρητες πιέσεις και συνεχώς με το άγχος της απληρωσιάς και της απόλυσης.

Γιατί οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ που πάλευαν σε ατελείωτες βάρδιες χωρίς ρεπό μέσα στην πανδημία, ήταν στην πρώτη γραμμή με τις επιχειρήσεις να σημειώνουν τεράστια κέρδη, σήμερα βλέπουν το εισόδημά τους να μη φτάνει για να πάρουν τα βασικά από τα ράφια των καταστημάτων. Παράλληλα οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζουν να έχουν τα κέρδη τους, χωρίς να δίνουν τις ανάλογες αυξήσεις στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Στα εμπορικά καταστήματα τα ίδια. Ατελείωτες βάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες με αυξημένη την ένταση στην εργασία, όταν η θυσία για το κέρδος της επιχείρησης μένει μόνο στο να κρατήσει ο εργαζόμενος τη δουλειά, χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα.

Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε στην ανέχεια, την εξαθλίωση, με το άγχος πως θα τα φέρουμε βόλτα, με το φόβο της γενίκευσης του πολέμου. Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, με όπλο, το σωματείο μας, τον συλλογικό μας αγώνα σε κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα κλαδικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος. Όλους όσους σήμερα δεν το βάζουν κάτω και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Δεν παραιτούμαστε από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε :

 ΕΓΣΣΕ με 825 ευρώ κατώτερο μικτό μισθό, ως βάση για αυξήσεις.

 Επαναφορά των τριετιών- κατοχύρωση κυριακάτικης αργίας- πληρωμή υπερωριών.

 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα – Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

 Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

 Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες. Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

 Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.

 Κατάργηση: του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης – των φόρων στα καύσιμα και στην ενέργεια. Μείωση της τιμής του ρεύματος και της τηλεθέρμανσης

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio