Παράσταση διαμαρτυρίας Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην ICAP AE για την απόλυση μέλους του σωματείου

Για την απόλυση του συναδέλφου Σ.Α. από την ICAP AE

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου Σ.Α από την εταιρεία ICAP ΑΕ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η εργοδοσία προχώρησε στη συγκεκριμένη απόλυση. Ήρθε λίγες μέρες πριν από την γενική απεργία της 6ης Απρίλη. Ο συνάδελφος είναι δραστήριο μέλος του Σωματείου και ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές του. Αυτό είναι που πραγματικά ανησύχησε την εργοδοσία και όχι αυτό που ισχυρίστηκε σε παρέμβαση του σωματείου, ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια κλήσης. Άλλωστε, αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του Σωματείου να μεταφερθεί ο συνάδελφος σε άλλο τμήμα, ενώ, όπως η ίδια η εργοδοσία παραδέχεται, στα δυο χρόνια στην εταιρεία, ο συνάδελφος είχε καλή απόδοση.

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε απολύσεις συναδέλφων!

Μπορεί οι επιχειρηματικοί όμιλοι να έχουν εξασφαλίσει δεκάδες αντεργατικούς νόμους, να τους έλυσε εντελώς τα χέρια ο νόμος έκτρωμα της ΝΔ που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα άλλα μας μετράνε λάθος. Δεν έχουν την συναίνεση μας στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Φουντώνει η αγανάκτηση και ο θυμός μέσα στους εργασιακούς χώρους, όλο και περισσότεροι συνάδελφοί αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι απευθύνονται στο σωματείο τους.

Η απόλυση αυτή μας δείχνει το μέλλον και αυτό το μέλλον πρέπει να αποτρέψουμε. Μας θέλουν πειθήνιους, ευέλικτους, να υπακούμε σε κάθε καπρίτσιο της εργοδοσίας άμεσα.

Θέλουν έναν τύπο εργαζομένου που θα είναι διαθέσιμος ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη 24ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, από οπουδήποτε και αν βρίσκεται: στο σπίτι, στο γραφείο, σε κανονική είτε αναρρωτική άδεια. Έναν εργαζόμενο που δε θα φεύγει στο ωράριο του αλλά όταν τελειώνει η δουλεία, που δε θα δηλώνει υπερωρία για να την πληρωθεί αλλά θα ”διαπραγματεύεται” με τον προϊστάμενο αν και πότε θα πάρει κανένα ρεπουδάκι. Έναν εργαζόμενο που θα αλλάζει αντικείμενο και τρόπο δουλειάς όποτε βολεύει την εταιρεία και θα πρέπει μόνος του και χωρίς βοήθεια να γίνει αμέσως αποδοτικός. Έναν εργαζόμενο ευθυγραμμισμένο ακριβώς με τα αντεργατικά όνειρα των εργοδοτών που με μεθοδικότητα τα τελευταία χρόνια υλοποιούν οι κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του.

6 Απρίλη δίνουμε μαζική και μαχητική απάντηση, συμμετέχοντας στην Γενική Πανελλαδική Απεργία!

Icap

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio