ΔΤ για τη νέα παρέμβαση στην MM PUBLICATIONS από τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας – Καταγγελία για την παρουσία αστυνομίας

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ MM PUBLICATIONS

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το σκηνικό που ζήσαμε σήμερα στο Κορωπί είχε τα πάντα, κλειδωμένες κάγκελόπορτες, αποθήκη φάντασμα, εργαζόμενους που αγνοούνταν για καμία ώρα από την έναρξη της βάρδιας, αστυνομία που λαμβάνει τηλέφωνα δήθεν από το…υπερπέραν για παρεμπόδιση (!), φέρνοντας τρία περιπολικά και ανάλογη αστυνομική δύναμη, αεροπλάνα να πετάνε από πάνω από τα κεφάλια μας για το αεροδρόμιο.

Όχι, δεν πρόκειται για γυρίσματα της νέας ταινίας του Τομ Κρουζ. Είναι το σκηνικό που συναντήσαμε στην παρέμβαση των σωματείων για την απόλυση συναδέλφου και την προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων της αποθήκης για την απεργία στις 6 Απρίλη, με αστυνομία και εργοδοσία σε … Επικίνδυνη Αποστολή. Ελπίζουμε την επόμενη φορά η εργοδοσία της MM Publications, από την αγωνία και τον πανικό της να εμποδίσει την επαφή των σωματείων με τους συναδέλφους, να μην ζητήσει τη συνδρομή των νατοϊκών αεροπλανοφόρων που κυκλοφορούν σε πληθώρα στο Αιγαίο.

Δεν τους πέρασε! Η τρομοκρατία και εκφοβισμός από εργοδοσία και αστυνομία έπεσαν στο κενό κάτω από την αποφασιστικότητα και την επιμονή μας. Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαύριου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μπήκαν στο χώρο της αποθήκης και συζήτησαν με τους συναδέλφους για την απόλυση και την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης.

Είναι ντροπή και αίσχος της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει τα σωματεία και τους εργαζόμενους σαν δημόσιο κίνδυνο, συνάδελφοι να μπαίνουν με συνοδεία αστυνομικής δύναμης για δουλειά, με τον δεσμοφύλακα, σαν να είναι σκλάβοι σε φυτείες στον αμερικανικό νότο του 19ου αιώνα.

Η καταστολή και η τρομοκρατία πάνε χέρι – χέρι με τους μισθούς της ξεφτίλας, τη ζωή που γίνεται αβίωτη από την ακρίβεια, την πολεμοκαπηλεία και τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν απειλητικά.

Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοσίας και στο εργοδοτικό Φαρ Ουέστ που ετοιμάζουν απαντάμε με καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00πμ, στο Σύνταγμα!

Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση! Όχι στην τρομοκρατία και τις συνδικαλιστικές διώξεις!

Όλοι στην απεργία 6 Απρίλη!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio