Καταγγελία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

 

 

Για την καταδίκη της πρώην προέδρου της Ένωσης Εµποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Ήταν Νοέµβρης του 2016 όταν εργαζόµενος στα “Discount Mart” Θεσσαλονίκης απολύθηκε και στο πλευρό του στάθηκε το κλαδικό του σωµατείο, η Ένωση Εµποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγµατοποιώντας κινητοποίηση, υπερασπίζοντας τον ενάντια στην εκδικητική απόλυση. Η εταιρία προχώρησε σε µήνυση.

Είναι 2022, έξι χρόνια µετά την κινητοποίηση και η τότε (πρώην) πρόεδρος της Ένωσης Εµποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε από τα δικαστήρια σε 6 µήνες φυλάκιση µε αναστολή. Η καταδίκη αποφασίστηκε παρά τις µαρτυρίες που αποτύπωναν τα πραγµατικά γεγονότα, παρά τις αντιφάσεις και τα ψέµατα της εργοδοσίας. Η κατηγορία είναι παράνοµη βία. Παράνοµη βία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση και τα δικαστήρια, την διεκδίκηση για εργασία µε δικαιώµατα, την συνδικαλιστική δράση. Παράνοµη βία βαφτίζεται το µοίρασµα ανακοίνωσης και η ενηµέρωση των εργαζοµένων.

Με κατηγορίες για παράνοµη βία και συκοφαντική δυσφήµιση σέρνονται στα δικαστήρια πολλοί συνάδελφοι εργαζόµενοι. Τέτοια είναι και η µήνυση της Γενικής Ταχυδροµικής σε εργαζόµενους που συµµετείχαν σε απεργία.

Η κυβέρνηση της Ν∆ συνεχίζει και επεκτείνει τα αντεργατικά νοµοθετήµατα των προηγούµενων κυβερνήσεων. Τροποποίησε πάλι τον Ποινικό Κώδικα ώστε ακόµη και µια καταδίκη για πληµµέληµα να οδηγεί στην φυλακή χωρίς την δυνατότητα καµίας µετατροπής ή αναστολής της ποινής. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα σωµατεία, οι εργαζόµενοι που διεκδικούν τα δικαιώµατα τους..

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εµποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Συνεχίζουµε τον αγώνα ενάντια στην νοµοθετηµένη βία του άθλιου κατώτατου µισθού, της ελαστικοποίησης του ωραρίου, του 10ώρου, της ανέχειας, της καταστολής και του κλίµατος φόβου που προσπαθεί η µεγαλοεργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση να επιβάλει.

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio