Δ.Τ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ & ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Μετά την απόφαση 6μηνης φυλάκισης με αναστολή σε βάρος της πρώην πρόεδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της παράνομης βίας, συνεχίζεται το μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων σε βάρος συναδέλφων, αυτή τη φορά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης επειδή έκαναν το αυτονόητο και υπερασπίστηκαν τις δουλειές και το μισθό συναδέλφων.

Συγκεκριμένα στις 06/03/2017 η «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης» και το «Σωματείο στις επιχειρήσεις Καρυπίδη» καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από κατάστημα της εταιρίας Discount Market στα πλαίσια 4ωρης στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει. Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καρυπίδη στην εταιρία Discount Market κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σημειώνουμε πως συνάδελφοι έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα.

Ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση που αναφαίρετου δικαιώματος τους στην εργασία, η αλληλεγγύη και στήριξη που είχε από σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος ήταν που ενόχλησε την εργοδοσία και προχώρησε σε μήνυση εναντίων εργαζομένων με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Για αυτό οι συνάδελφοι μας σέρνονται στα δικαστήρια στις 6 Μάη!

Με την κατηγορία της παράνομης βίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης επιδιώκουν να φιμώσουν οποιεσδήποτε φωνές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Σέρνονται πρωτοπόροι εργαζόμενοι στα δικαστήρια με άμεσο τον κίνδυνο της φυλάκισης (χωρίς δικαίωμα αναστολής ή μετατροπής μέσω έφεσης) όπως προβλέπεται πια με το νέο αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα. Αυτές οι κατηγορίες αποτελούν το νέο δράκο που ήδη αξιοποιεί η εργοδοσία και το κράτος της για να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη και να φιμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στόχος όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να παγώσουν το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους αγώνες στο γύψο, να μηδενίσουν τις αντιστάσεις, τους διεκδικητικούς αγώνες. Γι αυτό και όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει από κοινού μέτρα για το χτύπημα των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης ώστε η εργοδοσία να αποκτά συνεχώς νέα όπλα καταστολής.

Δεν θα τους περάσει! Στην τρομοκρατία, την καταστολή και την εργοδοτική ασυδοσία απαντάμε με οργάνωση, και συλλογικό αγώνα. Δυναμώνουμε τα σωματεία και την αλληλεγγύη μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio