Ψήφισμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής το εργοδοτικό ντόμινο συνδικαλιστικών διώξεων που εξελίσσεται αυτές τις μέρες. Για μία ακόμα φορά συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν τις δουλειές και το μισθό των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα στις 06/03/2017 η «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης» και το «σωματείο στις επιχειρήσεις Καρυπίδη» καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από κατάστημα της εταιρίας Discount Market, προκηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας.

Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καρυπίδη στην εταιρία Discount Market κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σημειώνουμε πως συνάδελφοι έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα.

Η εταιρία δεν έκανε δεκτό το αίτημα καθώς ήθελε μια «λευκή» επιχείρηση από υποχρεώσεις σε εργάτες καθώς οι εργαζόμενοι στο σύστημα της εκμετάλλευσης θεωρούνται κόστος.

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση όπως και σε αρκετές άλλες κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου σε διάφορες πόλεις και καταστήματα, συμμετείχαν εργαζόμενοι και από την συγκεκριμένη επιχείρηση, γεγονός που ενόχλησε την εργοδοσία.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Καρυπίδη ήταν θέμα σε όλη τη Β. Ελλάδα καθώς παρέμεναν επί μήνες χωρίς δουλειά και απλήρωτοι. Με επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, με κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ, σε Δήμους, στη ΔΕΗ, σε Δήμους, οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους για σταθερή εργασία, για την πληρωμή των μισθών τους, για ανακούφιση από έξοδα που τους βάραιναν, για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.

Οι αγώνες αγκαλιάστηκαν από πλήθος εργαζομένων, από κατοίκους γειτονιών, από φορείς, συνδικάτα αλλά και πελάτες. Η επιχείρηση της Discount για να εκδικηθεί προχώρησε σε μηνύσεις συναδέλφων, θεωρώντας συκοφαντική δυσφήμιση τον παραπάνω πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων για το ψωμί τους.

Σε λίγες μέρες εκδικάζεται η νέα μήνυση της εταιρείας απέναντι σε συναδέλφους. Σε μία περίοδο που η ένταση της καταστολής δυναμώνει, που η εργοδοτική βία αυξάνεται, εργαζόμενοι και συνδικάτα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποφασίσει η δικαιοσύνη αν οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι. Στόχος όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να παγώσουν το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους αγώνες στο γύψο, να μηδενίσουν τις αντιστάσεις, τους διεκδικητικούς αγώνες. Γι αυτό και όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει από κοινού μέτρα για το χτύπημα των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης ώστε η εργοδοσία να αποκτά συνεχώς νέα όπλα καταστολής.

Για εμάς δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη ούτε διάθεση υποχώρησης!

Κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: Δε θα βάλετε τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση ΣΤΟ ΓΥΨΟ! Δεν πρόκειται “να κάτσουμε στα αυγά μας”, ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Η τρομοκρατία και ο φόβος δε θα περάσουν!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio