Ανακοίνωση του συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας για ΓΣ και συμμετοχή στην σύσκεψη του ΠΑΜΕ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ, 7:00μμ

(Στο Μουσείο Μακρονήσου, Ασωμάτων 31, Θησείο)

Ώρα Προσέλευσης: 6:30μμ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς μας, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος μας.

Πιάνουμε το νήμα από τα μεγάλα συλλαλητήρια του προηγούμενου διαστήματος και την επιτυχία των απεργιών της 6ης Απρίλη και της 1ης Μάη, όπου διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες συναδέλφους. Παίρνουμε κουράγιο και δύναμη από άλλους κλάδους που πρόσφατα υπέγραψαν ΣΣΕ με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους και κατοχύρωση δικαιωμάτων, μετά από πολύχρονους αγώνες, όπως οι οικοδόμοι και οι λιμενεργάτες της COSCO.

Είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) στα 825€, για την υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με αυξήσεις που να είναι μεγαλύτερες από το κύμα των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η αύξηση των 1,66 ευρώ τη μέρα στον κατώτατό μισθό αποτελεί κοροϊδία για όλους εμάς που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κύμα ακριβείας και στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Είναι όχι μόνο αρκετά κάτω από τον μισθό που είχαμε πριν από 13 χρόνια αλλά και από τους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού, ιδιαίτερα των τελευταίων μηνών που η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, εξανεμίζει καθημερινά το εισόδημα μας και ο μισθός δεν μας βγάζει ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα.

Δεν είναι απάντηση η αναμονή για λύση στα προβλήματα μας από κάποια άλλη κυβέρνηση. Άλλωστε, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε το αντεργατικό νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσαν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή μας, στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην υγεία, στους μισθούς, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις, με αποκορύφωμα τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.

Τώρα είναι η ώρα να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε με όπλο το σωματείο μας αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Όλα όσα μας στερούν κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τώρα να πάρουμε την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. Να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ – ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συντονίζουμε την δράση μας με σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες συμμετέχοντας στην πλατιά πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18 – 19 Ιούνη. Κάνουμε ένα πιο αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση μας στα σωματεία μας

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio