ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18-19 Ιούνη στον Πειραιά.

Συμπορευόμαστε με τα εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα που πήραν την ίδια απόφαση να συμμετέχουν για να δυναμώσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση, να φουντώσει ο προβληματισμός στους χώρους δουλειάς, να βγουν πιο ισχυρά τα συνδικάτα για να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών στα δικαιώματά μας.

 

Το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστών, κάθε πρωτοπόρου εργαζόμενου – αγωνιστή στο χώρο δουλειάς. Μέσα από τα 23 χρόνια ζωής και δράσης έχει οδηγήσει σε νικηφόρους αγώνες, έχει δώσει το «παρόν» σε κάθε εργατική διεκδίκηση, με τις θέσεις και τη στάση του έδωσε κουράγιο, δύναμη, έμπνευση σε χιλιάδες εργάτες.

 

Στις 18-19 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μαζί με άλλους συναδέλφους μας συζητάμε για το πώς θα καλυτερέψουμε τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: την εναλλαγή κυβερνήσεων, τους διάφορους «Μεσσίες» που θα μας έλυναν τα προβλήματα, την υπομονή για να βγούμε από την κρίση, τις θυσίες για το «εθνικό συμφέρον». Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δική μας δύναμη. Να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις, Επιχειρησιακή-Κλαδική-Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους.

 

Οι εργαζόμενοι στην COSCO, οι οικοδόμοι κατάφεραν μέσα από τα σωματεία τους, με αγώνες, να υπογράψουν και να επιβάλλουν αυξήσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της efood, με τελικό αποτέλεσμα τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου σηματοδοτήθηκε από την ίδρυση του επιχειρησιακού τους σωματείου, με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις για νέες διεκδικήσεις!

 

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ!

 

Παλεύουμε με οργανωμένους εργαζόμενους σε κάθε σούπερ μάρκετ, σε κάθε εμπορική επιχείρηση. Με οργάνωση στη γειτονιά μας, στο μαγαζί μας, με τη συζήτηση και την ανταλλαγή πείρας γύρω από όλα τα ζητήματα που μας καίνε. Με συσπείρωση σε σωματεία που τα αιτήματά τους βγαίνουν μέσα από τις απαιτήσεις των ίδιων των εργαζόμενων, μέσα από την ίδια τους την καθημερινότητα. Σωματεία που παλεύουν για το μικρότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα, για το μισθό, το διάλειμμα, τα ένσημα, την υγεία των οικογενειών μας, την μόρφωση των παιδιών μας, το δικαίωμά μας για φθηνές, ποιοτικές διακοπές. Σωματεία πρωτοπόρα που οργανώνουν ανοιχτές, συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις, θα αναγνωρίζουν τον πραγματικό αντίπαλο.

Γι’ αυτό σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ τα σωματεία μας να διευρυνθούν με νέες δυνάμεις. Είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και των αγώνων που χρειάζονται σήμερα για να δυναμώσει η διεκδικητική δράση σε όλα τα επίπεδα.

Κάνουμε πράξη το σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Κανένας μόνος του απέναντι στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους.

Κλαδικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης

Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων Σκλαβενίτη Βορείου Ελλάδος

Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas Θεσσαλονίκης

Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων στο πολυκατάστημα Notos

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio