Ανακοίνωση του συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας “Ανακαλείται η απόλυση της εγκύου συναδέλφου από τη ΜΚΟ CARITAS HELLAS”

Ύστερα από την παρέμβαση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην CARITAS HELLAS και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διοίκηση της ΜΚΟ προχώρησε στην ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου που διανύει τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης. Σε επικοινωνία της CARITAS με το Σωματείο, μας γνωστοποιήθηκε ότι η απόλυση ανακαλείται και η σύμβαση της συναδέλφου θα ανανεωθεί μέχρι το τέλος του προγράμματος στο οποίο εργάζεται.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση είχε γίνει με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης ορισμένου χρόνου και με τη δικαιολογία ότι αυτό αποτελεί απόφαση του χρηματοδότη του προγράμματος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα, στις οποίες συνάδελφοι μας με τη βοήθεια και τη στήριξη του Σωματείου κατάφεραν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά την προστασία των δικαιωμάτων τους. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενες γυναίκες ασφυκτιούν και υποφέρουν από τις πολιτικές εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, για το Σωματείο μας αποτελεί διαχρονικά και αταλάντευτα ζήτημα πρώτης γραμμής η προστασία της μητρότητας και των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων γυναικών.

Γίνεται φανερή, για ακόμα μια φορά, η αναντικατάστατη αξία της συλλογικής και οργανωμένης δράσης, της οργάνωσης στο Σωματείο, που αποτελεί ασπίδα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ώστε να ανταποκρίνονται στον πήχη των αναγκών μας που βάζουν οι δυνατότητες και τα επιτεύγματα της εποχής που ζούμε.

Βάζουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, κανένας ανοργάνωτος, κανένας μόνος! Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα θωρακίζουν το εισόδημα μας από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Βγαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς για εμάς, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Κανείς μόνος! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio