Ανακοίνωση ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Απεργία 9 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δε προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας!

Η ακρίβεια στα αγαθά που είναι αναγκαία για να ζήσουμε, είτε είναι για τη διατροφή μας είτε για την ενέργεια, είναι πλέον η καθημερινότητα μας. Που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με vouchers ούτε με pass.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενισχύονται και φοροαπαλλάσονται την ίδια ώρα που ο λαός ακούει από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ότι όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει. Τα άδεια πορτοφόλια μας γεμίζουν κούφιες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα, ανάπτυξη.

Η απλήρωτη δουλειά, η εξοντωτική-αγχωτική δουλειά , τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στις 9 Νοέμβρη θα δώσουμε μια ακόμη μάχη, αξιοποιώντας τη πείρα από τους αγώνες ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, στην Cosco, στην e-food, στη ΛΑΡΚΟ, στη Μαλαματίνα και αλλού, δημιουργώντας μια ακόμη παρακαταθήκη, για τη συνέχεια των εργατικών αγώνων στις δύσκολες εποχές που έρχονται.

Δεν θα περάσει η επιβολή της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας στα σωματεία, με τους απεργοκτόνους νόμους.

Η ελπίδα μας είναι μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας, ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια του λαού ,των εργαζομένων.

Διεκδικούμε :

 Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για το λαό.

 Αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

 Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών.

 Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα,7ωρο,5νθημερο,35ωρο.

 Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio