Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12:30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12:30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

προσυγκέντρωση 11:45 πλ. Κάνιγγος

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

ü ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ü ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για υπογραφή κλαδική σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων και όλους όσους συναντηθήκαμε στη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη συνεχίζουμε διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμός.

Αυτή είναι η δική μας δύναμη! Οργάνωση, αγώνας και αλληλεγγύη!

Αν κάτι επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην κρατική και εργοδοτική ασυδοσία. Απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την υπηρετούν, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Απέναντι σε αυτούς που μας επιβάλουν στην κυριολεξία μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και ζωής.

Όταν ο τζίρος των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ το πρώτο 9μηνο του 2022 άγγιξε τα 6,2 δισ. ευρώ εμάς μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με τα διάφορα καλάθια της ντροπής, τώρα και του Άγιου Βασίλη, τα διαφορά pass και voucher. Αυτοί θησαυρίζουν από τη δική μας στυγνή εκμετάλλευση και εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες, κάνουμε συνεχώς περικοπές σε βασικά αγαθά!

Μας τρίβουν στη μούρη τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα μπουκάρουν στα σπίτια μας και μας πετάνε στο δρόμο, δεν τολμάμε να ανάψουμε τη θέρμανση στα σπίτια μας, τον θερμοσίφωνα και την κουζίνα.

Οι καθηλωμένοι μισθοί εδώ και μια 10ετία εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα, ακόμα και το δώρο Χριστουγέννων έχει ήδη δρομολογηθεί ποιες τρύπες θα πάει να κλείσει.

Αυτή είναι η βάρβαρη πραγματικότητα για εμάς. Ένα συνεχόμενο πρεσάρισμα για να τα φέρουμε βόλτα. Ένα πρεσάρισμα που θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο και με το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που από την μια φορτώνει στις πλάτες μας νέες αυξήσεις φόρων, περικοπών σε υγεία και παιδεία και από την άλλη μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους δισεκατομμύρια.

Και δεν είναι μόνο η ακρίβεια που έχει φέρει πολλούς από εμάς στα όρια μας. Αυτή την περίοδο λιώνουμε μέσα στα καταστήματα κάθε μέρα όλη μέρα χωρίς ανάσα. Λευκές Νύχτες, Black Friday, Cyber Monday, εορταστικό και στην συνέχεια απογραφές και εκπτώσεις, δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με ωράρια και προγράμματα λάστιχο. Το μόνο που δεν μας έχουν ζητήσει ακόμα οι μεγαλέμποροι είναι να δουλέψουμε ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ήδη ΑΒ και NOTOS ανακοίνωσαν το άνοιγμα των καταστημάτων και στις 2 Γενάρη, Δήμοι όπως της Γλυφάδας ανακοίνωσαν “κόκκινη νύχτα” 17 & 18 Δεκέμβρη με ανοιχτά καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα. Το ΠΛΑΙΣΙΟ ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι το δεύτερο ρεπό που δικαιούνται λόγω δουλειάς την Κυριακή 18/12 θα το πάρουν 2/1! Τα Praktiker πιέζουν τους συναδέλφους 8ωρης εργασίας να αποδεχτούν σπαστό αφού πρώτα τους κατάργησαν το κυλιόμενο ρεπό!

Ξέρουμε ότι δεν είναι λύση να αναζητάμε την υπερωρία, τη δουλειά τις Κυριακές ακόμα και δεύτερη δουλειά για να μπορέσουμε μάταια να ανταπεξέλθουμε στους υπέρογκους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό, το ενοίκιο, τη θέρμανση.

Δεν είναι λύση να περιμένουμε τα διάφορα καλάθια της ντροπής, τα pass και τα voucher της κυβέρνησης, τα όποια bonus και διατακτικές της εργοδοσίας και εξοργιζόμαστε να βαφτίζονται αυτά μέτρα ανακούφισης ενάντια στην ακρίβεια αλλά να απορρίπτεται κάθε συζήτηση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο τους και να γυρίζουν σώα, να μην τρέμουν από το κρύο. Θέλουμε η υγεία μας να μην εξαρτάται από την τσέπη μας.

Ανάσα μπορούμε να πάρουμε μόνο από το δικό μας ανυποχώρητο αγώνα για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Αγώνας για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους, για να μην πεταχτεί στο δρόμο καμία λαϊκή οικογένεια.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12:30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

προσυγκέντρωση 11:45 πλ. Κάνιγγος

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio