Aνακοίνωση σωματείου Εμπορουπαλλήλων Καρδίτσας για εργατικό ατύχημα

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε εκκοκκιστήριο , με αποτέλεσμα των τραυματισμό 4 εργαζόμενων με τους 2 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ του ΓΝ Καρδίτσας με σοβαρά εγκαύματα.

Η έκρηξη που προκλήθηκε δεν είναι αιτία ούτε η τραγική μοίρα που έφερε τους εργαζόμενους στη θέση αυτή. Η εντατικοποίηση της εργασίας , τα ωράρια λάστιχο , οι αυτοσυντηρημένες εγκαταστάσεις και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι για την εργοδοσία είναι απλά περιττό κόστος για εμάς κρίνεται η ίδια η ζωή.

Το ότι οι χώροι εργασίας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι εργοδοτικής ασυδοσίας , που θέλουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι , χωρίς δικαιώματα δεν ήρθε από του πουθενά. Οι νόμοι της εργασιακής γαλέρας που θεωρούν την ασφάλεια των εργατών περιττό κόστος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν , του ΠΑΣΟΚ , του Σύριζα και της ΝΔ.

Για αυτούς που το δηλώνουν κάθε φορά ότι ανάπτυξη είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων , για εμάς είναι δουλειά χωρίς δικαιώματα και να μην ξέρουμε εάν γυρίσουμε ασφαλείς στις οικογένειες μας . Με το αίμα μας πληρώνουμε την ανάπτυξή τους !!!

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, να διενεργηθεί έλεγχος από το ΣΕΠΕ για τα αίτια του «ατυχήματος» και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην υποκύπτει στις πιέσεις των εργοδοτών, να προφυλάξουμε την ίδια μας τη ζωή για να επιστρέφουμε σπίτι μας υγιείς. Οργανωμένα, με το σωματείο μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας, κόντρα στις συνθήκες γαλέρας που προσπαθούν να επιβάλουν τα αφεντικά που μειώνουν τα έξοδα για τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους, έχοντας και την αβάντα της κυβέρνησης που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και συνέχισε το ρήμαγμα της επιθεώρησης εργασίας, με συνεχή υποστελέχωση και αποτέλεσμα τους μηδαμινούς ελέγχους στα χώρους δουλειάς.

Μόνο η οργανωμένη πάλη και η διεκδίκηση μπορούν να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία για να έρθουν στο προσκήνιο τα δικά μας συμφέροντα.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio