Κοινή ανακοίνωση από Τα σωματεία: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

Είμαστε περήφανοι που σήμερα διδάσκετε στα παιδιά μας το μάθημα του αγώνα για μια καλύτερη ζωή!

Οι εργαζόμενοι με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που πολλά φοιτούν στο Ωδείο, έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνουν οι καλλιτέχνες και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Είμαστε στο πλευρό των δεκάδων καλλιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας που για πάνω από ένα μήνα πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22 που κατέθεσε η κυβέρνηση και με το οποίο υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι τίτλοι σπουδών και οι αμοιβές των καλλιτεχνών.

Αγωνιζόμαστε μαζί τους για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αλλά και για όρους αμοιβής και εργασίας που να εξασφαλίζουν την επιβίωση από την άσκηση της Τέχνης τους κι όχι ως πάρεργο.

Αυτοί που έχουν στερήσει σε όλες τις γενιές των μουσικών, και συνεχίζουν να το κάνουν ,τη δυνατότητα μιας Δημόσιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης , σήμερα λένε ότι οι σπουδές τους δεν επαρκούν. Αυτοί που τους υποχρέωσαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για να σπουδάσουν την Τέχνη που αγάπησαν, τους τιμωρούν με μείωση των αμοιβών.

Παίρνουμε δύναμη απ΄ τον αγώνα τους για να διεκδικούμε όλοι μαζί, κόντρα σε προεκλογικές υποσχέσεις, αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, φθηνό ρεύμα, θέρμανση και βασικά αγαθά.

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio