ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εμείς οι εργαζόμενοι-ες στα super market , όπως και όλοι οι συνάδελφοι μας στο εμπόριο, τα τελευταία δέκα χρόνια όχι ουσιαστική αύξηση στο μισθό μας δεν είδαμε αλλά τον βλέπουμε εξαφανίζεται στα μέσα του μήνα από τις ανατιμήσεις σε ενέργεια , θέρμανση , καύσιμα , τρόφιμα κλπ.

Όλα αυτά τα χρόνια είδαμε την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις ευθύνες μας να αυξάνονται . Να γίνουμε πιο ευέλικτοι και λειτουργικοί για να αντεπεξέλθουμε στις νέες δυσκολίες που «φέρανε οι καιροί» , όπως μας έλεγαν.

Ήμασταν εμείς που εργαζόμασταν μέσα στην πανδημία , δεν είναι τυχαίο ότι ανήκουμε στον κλάδο με τα μεγαλύτερα ποσοστά νόσησης με κορονοιό , με κίνδυνο για εμάς τους ίδιους και για τις οικογένειες μας. Είμαστε εργαζόμενοι γονείς , μητέρες που η πανδημία γέννησε νέες δυσκολίες σε ζητήματα ωραρίου και ανάγκη γονικών αδειών. Τώρα εδώ και πάνω από ένα χρόνο , είμαστε αυτοί που βλέπουμε να ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων στο ράφι αλλά όχι ο μισθός. Δουλεύουμε το ίδιο όμως δεν μπορούμε να καλύψουμε

τις ανάγκες μας . Όπως όλοι εργαζόμενοι έτσι και εμείς νοιώθουμε στο πετσί μας της την πίεση και τη δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα.

Από την άλλη οι αλυσίδες των s/m έχουν αύξηση τζίρου και κερδών ενώ εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί μείωση , γιατί κάθε μήνα σκεφτόμαστε τι από τις ανάγκες μας θα περιορίσουμε ή θα κόψουμε.

Για αυτή την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν την πολιτική ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση ,όπως και οι προηγούμενες. ΝΔ , Σύριζα , Πασόκ , ο ένας πίσω από τον άλλο έστρωσαν με κόκκινο χαλί με την ψήφιση και εφαρμογή όλων των αντεργατικών νομοσχεδίων .

Οι 4ωρες και 5 ώρες συμβάσεις τους μόνους που βολεύουν είναι τους ίδιους τους εργοδότες και την εκάστοτε κυβέρνηση που δίνει τα πάντα για την στήριξη τους . Ενώ για τους εργαζόμενους δίνουν μισή δουλειά μισή ζωή και τρέξιμο σε όλους για να βγαίνει η δουλειά , οι αυξήσεις στους μισθούς που τάζουν είναι κοροιδία καιπεριφρόνηση για τις ανάγκες των εργαζομένων .

Για αυτό το λόγο , εμείς οι εργαζόμενοι 4ωροι των 320 ευρώ ή οι 8ωροι με τον κατώτατο των 630 ευρώ διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής σύμβαση στο εμπόριο με βάση την πρόταση της ΔΑΣ , που ακουμπάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Δίνουμε την μάχη για να μπορούμε να ζήσουμε , με την δουλειά μας χωρίς να γίνουμε θυσία στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων. Από τα δικά μας χέρια και πλάτες έρχονται τα κέρδη τους ενώ για εμάς το μόνο που έμεινε είναι η

δουλειά.

Απλώνουμε το χέρι στους συναδέλφους μας σε όλα τα καταστήματα super market ανεξαρτήτος ομίλου , καθώς και στα καταστήματα στο εμπόριο . Όπως εμείς έτσι και αυτοί τραβάνε το κάρο για το ποιος θα βγει νικητής στην κούρσα του ανταγωνισμού, όμως στο τέλος της ημέρας εμείς και οι οικογένειες μας βγαίνουμε χαμένοι.

Καλούμε τους συνάδελφους-φησσες να δώσουμε την μάχη από κοινού , για να μη δουλεύουμε και ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι . Να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις .

Αγωνιζόμαστε για ꞉

• 5θημερο και 7ωρο για όλους , μετατροπή των

ημιαπασχόλησης συμβάσεων σε πλήρη απασχόληση.

• Βασικός μισθός 920 ευρώ μεικτά.

Καλούμε σε συγκέντρωση !!!

Την Τρίτη στις 18꞉00 μμ , έξω από το κατάστημα Μασούτη στη Λαϊκή Αγορά .

Αλληλεγγύη και Ενότητα το όπλο των εργατών απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio