Δελτίο τύπου Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Καρδίτσας Επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στα super market Μασούτης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/2/2023 κινητοποίηση τον εργαζομένων στα super market Μασούτης .

Οι Εργαζόμενοι , μαζί με τους φορείς που τους στήριξαν ζήτησαν από την εργοδοσία του αύξηση των ωρών εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων που δουλεύουν 4ωρο και μετατροπή ΄όλων των συμβάσεων σε 8ωρες , πλήρους απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως η δυσχερής οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και το υπερβολικά μεγάλο κόστος ζωής τους δημιουργεί επί πλέον δυσκολίες προκειμένου να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Τονίζουν μάλιστα πως για τις 4/ώρες και τις 5/ώρες εργαζόμενες και κυρίως για τις νέες που αμείβονται με τον βασικό μισθό και ουσιαστικά δουλεύουν με υποαπασχόληση , η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς οι αποδοχές τους είναι πολύ χαμηλότερες.

Εμείς οι εργαζόμενοι 4ωροι των 320 ευρώ ή οι 8ωροι με τον κατώτατο των 630 ευρώ διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής σύμβαση στο εμπόριο με βάση την πρόταση της ΔΑΣ , που ακουμπάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Δίνουμε την μάχη για να μπορούμε να ζήσουμε , με την δουλειά μας χωρίς να γίνουμε θυσία στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων. Από τα δικά μας χέρια και πλάτες έρχονται τα κέρδη τους ενώ για εμάς το μόνο που έμεινε είναι η δουλειά .

Την κινητοποίηση στήριξαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Καρδίτσας, η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο S/M Γαλαξίας , το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ , ο σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και άλλα εργατικά σωματεία.

Απλώνουμε το χέρι στους συναδέλφους μας σε όλα τα καταστήματα super market ανεξαρτήτως ομίλου , καθώς και στα καταστήματα στο εμπόριο . Όπως εμείς έτσι και αυτοί τραβάνε το κάρο για το ποιος θα βγει νικητής στην κούρσα του ανταγωνισμού, όμως στο τέλος της ημέρας εμείς και οι οικογένειες μας βγαίνουμε χαμένοι.

Καλούμε τους συνάδελφους-φησσες να δώσουμε την μάχη από κοινού , για να μη δουλεύουμε και ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι . Να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις .

Αγωνιζόμαστε για ꞉

• 5θημερο και 7ωρο για όλους , μετατροπή των

ημιαπασχόλησης συμβάσεων σε πλήρη απασχόληση.

• Βασικός μισθός 920 ευρώ μεικτά.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio