ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 Η απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη έγινε σε μια περίοδο όπου το ρολόι της Ιστορίας γυρίζει δεκαετίες πίσω, νομοθετώντας την απόλυτη εξουσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και την κατάργηση της παραμικρής προστασίας των εργαζομένων.

 Η γραμματεία εμπορίου- υπηρεσιών χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που η παρουσία τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στης απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα απαντώντας:

¨ Στο όργιο εκφοβισμού και τρομοκρατίας που καιρό τώρα έχει στηθεί με αφορμή την καπιταλιστική κρίση σε πολλούς χώρους δουλειάς σε όλοι την Ελλάδα.

¨ Στην βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ, της ΤΡΟΙΚΑΣ που απαιτούν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα έρμαια στης ορέξεις των καπιταλιστών.

Το νέο τερατούργημα έρχεται να αποτελειώσει, να τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει.

Με το νόμο αυτό, οι κεφαλαιοκράτες εξασφαλίζουν εργαζόμενους που θα τους πληρώνουν όσο θέλουν, θα τους απολύουν και θα τους προσλαμβάνουν όποτε θέλουν, θα καθορίζουν τα ωράρια, τα καθήκοντά τους, τις άδειές τους και όλο το καθεστώς εργασίας όπως θέλουν, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Σήμερα πλέον δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο εμείς πρέπει να τον καρπωθούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας καταδικάσει στη φτώχεια.

Σήμερα χρειάζεται να πάρουμε θέση οργανώνοντας την πάλη, των αγώνα μας για να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις, για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.

Τώρα σηκώνουμε πιο ψηλά τα λάβαρα του αγώνα

Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΙΥΕ που φανερά και μυστικά παρέδωσαν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί δεν θέλουν να οργανώσουν, υπονομεύουν την ταξική ενότητα και την πάλη μας.

Η μόνη μας ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεση μας με το ΠΑΜΕ, οργάνωση παντού, επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζομένους από το δυνάμωμα ακόμα περισσότερο των ταξικών σωματείων- συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, της ισχυροποίησης του ΠΑΜΕ.

Ακόμη και τώρα που το αντεργατικό τους τερατούργημα, λόγω συσχετισμών ψηφίστηκε στην βουλή, πρέπει να ξέρουν ότι δεν ξεμπέρδεψαν μαζί μας και κάθε χώρος δουλειάς θα μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης ενάντια στην υλοποίησή του.

Απέναντι σε αυτό τον ορυμαγδό, σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, για να μην αφήσουμε εργοδότες και κυβέρνηση κάθε χώρος δουλειάς να μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια.

Ενισχύουμε – μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν σε συναίνεση και συμβιβασμό.

Κανένα σωματείο κλαδικό- επιχειρησιακό δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση που θα προβλέπει μείωση μισθών.

Συνεχίζουμε οργανώνοντας την αντεπίθεσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, με γενικές συνελεύσεις των σωματείων σε κάθε πόλη και νομό.

Δώσαμε την πρώτη δυνατή, μαζική, ταξική, περήφανη απάντηση στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στην κυβέρνηση, και τους εργοδότες συνεχίζουμε.

Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο.

Αθήνα 19/12/2010

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio