ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Το επιχειρησιακό σωματείο του S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ έκανε εκλογές.

Οι εκλογές αυτές έγιναν κάτω από τον έλεγχο και την ευθύνη της εργοδοσίας. Άλλωστε η πλειοψηφία των στελεχών του σωματείου είναι διευθυντικά στελέχη των S/M Σκλαβενίτη.

Και αυτές οι εκλογές γίνονται σε συνθήκες «αποστείρωσης» από κάθε αγωνιστική και ενοχλητική φωνή. Για μια ακόμα φορά αρνήθηκαν να γράψουν στο σωματείο όποιον υποπτεύονταν ότι δεν είναι «υπάκουος».

Aρνήθηκαν να δεχτούν υποψηφιότητες εργαζομένων που δεν είχαν την έγκριση της εργοδοσίας. Έκαναν γενική συνέλευση χωρίς γνωστοποίηση – εκλέξανε εφορευτική χωρίς αυτή να γνωστοποιήσει εκλογικές διαδικασίες κλπ.

Διοίκηση σωματείου και εργοδοσίας σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι νόθων διαδικασιών – εκβιασμών και αποκλεισμών για να εξασφαλίσουν στην εργοδοσία σωματείο του χεριού της και για να παράγουν νόθους και ξεπουλημένους στην εργοδοσία αντιπροσώπους για την ομοσπονδία (Ο.Ι.Υ.Ε.) και ΓΣΕΕ.

Σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ στα S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. (ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΑΒΑΡΗΣ-ΛΑΖΑΡΗΣ).

Αυτή η πραχτική και η στάση των στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ξαφνιάζει μόνο όσους δε γνωρίζουν ότι:

    Το 1997 το ωράριο πρωτοαπελευθερώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των στελεχών του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και της πλειοψηφίας της Ο.Ι.Υ.Ε.

   Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τη μερική απασχόληση, τα ωρομίσθια, την απελευθέρωση των ωραρίων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, έχουν τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή των στελεχών του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και της πλειοψηφίας της Ο.Ι.Υ.Ε.

   Οι μειώσεις μισθών στα S/M (ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- LIDL – ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ…) γίνονται μετά από τη συμφωνία που υπέγραψαν τα στελέχη του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. με τους εργοδότες.

   Αυτή είναι η δήθεν «αντιμνημονιακή» τους δράση όταν οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφορούν καθαρά την υλοποίηση των μνημονίων .

   Τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζουν μαζί με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ ( Κολλάς και άλλοι), κίνημα υποταγμένο στους εργοδότες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνημα εκφυλισμένο και μήτρα παραγωγής εργατοπατέρων.

ü   Η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) έχει βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στη διαμόρφωση εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζομένους.

   Αποτελεί βασικό στήριγμα για την εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων, υπονομεύουν κάθε εργατικό αγώνα στο όνομα της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

   Έχουμε εμπειρία πλέον και από την «κυβερνώσα αριστερά» που ψήφισε τα μέτρα και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

  Τους καλούς «διαχειριστές» που στο όνομα του «ρεαλισμού» μπολιάζουν τους εργαζομένους με το δηλητήριο της αναμονής, της αυταπάτης, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της λογικής δηλαδή ότι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με ολοένα και λιγότερα (μισθούς-ωράρια-ασφάλιση).

Όσα εμπόδια και να βάζουν οι εργοδότες με την βοήθεια εργατοπατέρων και συμβιβασμένων «συνδικαλιστών», οι εργαζόμενοι θα βρουν αργά ή γρήγορα το δρόμο της αντίστασης της ταξικής συσπείρωσης και πάλης.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από την λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί τους εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

                                       Δ.Α.Σ. – Ο.Ι.Υ.Ε

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio