ΡΙΞΤΕ ΑΚΥΡΟ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στο Εμπόριο.

 Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) «έστησαν» πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εμπορίου με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ σε συνεργασία με την εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ.

Πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εκλογές στα κρυφά για να μην πάρουν χαμπάρι οι εμποροϋπάλληλοι τη στήνουν πίσω από την πλάτη τους και τους πάρουν με της πέτρες.

Χρησιμοποιούν όλο τον μηχανισμό της εργοδοσίας από τους περιφερειάρχες μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζομένους με μοναδικό στόχο και σκοπό να πάνε να ψηφίσουν σε αυτό μόρφωμα που ονομάζουν σωματείο.

Ο στόχος τους είναι προφανής:

1. Επιχειρούν εν όψη του συνεδρίου της Ο.Ι.Υ.Ε. να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο εμπόριο εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο κλάδο.

2. Δημιουργούν «σωματεία» κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, «σωματεία» που θα συμφωνούν σε όλα με τους εργοδότες δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.

3. Τέτοια «σωματεία» είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους στην υποταγή, τον συμβιβασμό, την μοιρολατρία, την λογική του «μικρότερου κακού».

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν αποκτήσει εμπειρία και πειρα από τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΤΤΙΚΑ, SPRINDER, και ταΑΤΛΑΝΤΙΚ παλαιότερα.

4. Από κοινού ΠΑΣΚΕ- ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαμορφώνουν ψηφοδέλτια με απεργοσπάστες, γραμμένους σε αλλά κλαδικά σωματεία ( ΑΧΑΙΑΣ- ΑΤΤΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με υποψήφια για αντιπρόσωπος για ΕΚ και ΟΙΥΕ την Πρόεδρο της ομοσπονδίας ΜΕΤΑΞΙΑ ΣΤΕΚΟΥΛΕΑ γραμμένη χρόνια στο κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλα «μπουμπούκια» αυτών των παρατάξεων από άλλα κλαδικά σωματεία.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ & του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ επαναλαμβάνουν το πείραμα της Θεσσαλονίκης όταν στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό στοχεύουν να κάνουν και στο συνέδριο της ΟΙΥΕ οπότε και αν γίνει αυτό να δημιουργήσουν δηλαδή την μεγάλη «δημοκρατική παράταξη», την δήθεν «αριστερή αντιμνημονιακή παράταξη», τα δήθεν «αριστερά σωματεία», αρκεί να εξυπηρετείται ο κεντρικός τους στόχος, η διάσπαση των εργαζομένων.

Τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζουν μαζί με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ ( Κολλάς και άλλοι), κίνημα υποταγμένο στους εργοδότες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνημα εκφυλισμένο και μήτρα παραγωγής εργατοπατέρων.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΔΑΚΕ που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 643 ευρώ, και να προετοιμάσουν το εδάφους για την κατάργηση της Κυριακής αργίας όπως έκαναν όταν υπέγραψαν για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το 1997.

Αυτή είναι η δήθεν «αντιμνημονιακή» τους δράση όταν οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ αφορούν καθαρά την υλοποίηση των μνημονίων .

Απομονώστε τους κυβερνητικούς –εργοδοτικούς συνδικαλιστές αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εργοδοσίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που μάχονται την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να μπούμε μπροστά, να κόψουμε το βήχα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της.

   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio