ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΠΑΣΕΝΤ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Στους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές η διοίκηση του σωματείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον τουρισμό που Πρόεδρος είναι ο Θ. Βασιλόπουλος, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, πρόσφερε συμβάλλοντας και αυτή στην κυβερνητική προσπάθεια στήριξης των καημένων των εφοπλιστών ένα πολύτιμο δωράκι.

Συμφώνησε και υπέγραψε μαζί τους την μείωση των μισθών για την πλειοψηφία των εργαζομένων κατά 10% τουλάχιστον, απαγορεύοντας μάλιστα να διεκδικηθεί στην διάρκεια της σύμβασης οποιαδήποτε αύξηση καθώς και να δοθεί οποιαδήποτε ωρίμανση.

Και για να διευκολύνουν και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης που είναι διακαής επιδίωξη εφοπλιστών κυβέρνησης συμφώνησαν στην δημιουργία ιδιωτικού ταμείου, όπου οι εργαζόμενοι από τους μειωμένους μισθούς τους θα καταβάλουν και άλλα χρήματα για τις εξετάσεις για την υγεία, τα φάρμακα, τις συντάξεις κ.α.

Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται από αυτήν την στάση. Είναι όμως αναγκαίο ειδικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, των υπηρεσιών, τον εργαζόμενων στα ναυτιλιακά γραφεία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματά.

  • Γιατί στον κλάδο αυτόν τα πράγματα από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα είναι από τα πιο χειρότερα στην χώρα μας για τους εργαζόμενους. Με τέτοιους συνδικαλιστές πως να μην είναι !
  • Να δουν ποιοι είναι αυτοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, ποια είναι η πραχτική τους και τι αντίκρισμα έχουν τα παραμύθια τους για δήθεν προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι στην αντιπολίτευση σκεφτείτε τι θα κάνουν αν γίνουν κυβέρνηση.

Δεν θα κάνουμε πίσω από την Διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων

με μισθούς και δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες

   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio