ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στις Ναυτιλιακές Εταιρίες

 Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών καταγγέλλει την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας Στεφανίδου Ελένης, από τη ναυτιλιακή εταιρεία Quantum Shipping Co.

Η εργοδοσία της Quantum Shipping Co προχώρησε στην απόλυση της συνδικαλίστριας ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό) και μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος), γιατί από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στο κλάδο είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί με ταξικό κριτήριο αντιμετωπίζει τα ζητήματα, αυτό θορύβησε την εργοδοσία γιατί δεν κατάφερε να την βάλει στο τσεπάκι της.

Ενόχλησε την εργοδοσία η στάση της συναδέλφισσας, η συμμετοχή της δηλαδή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και η συνδικαλιστική δράση της συνολικά στο χώρο των ναυτιλιακών υπαλλήλων.

Στις αρχές Απριλίου ο εργοδότης επιχείρησε να την «πείσει» ότι παρότι στην δουλειά της είναι άριστη πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν θέλει ο εργοδότης στην εταιρία του να υπάρχουν συνδικαλιστές που αγωνίζονται και παλεύουν, ότι δεν ταιριάζει με το image της εταιρίας.

Γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την παράνομη, εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση προσπάθησε να την εξαγοράσει προσφέροντας το ποσό των 10.000 ευρώ για να εξασφαλίσει την συμφωνία της.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν το μένος της εργοδοσίας απέναντι στην συγκεκριμένη συνδικαλίστρια, θέλει να την τιμωρήσει για την ταξική και συνεπή της δράση, να υπερασπίζεται δηλαδή χωρίς όριο το δικαίωμα για σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα για συλλογικές συμβάσεις, ωράρια, ασφάλιση με βάση της ανάγκες των εργαζόμενων και όχι των εργοδοτών.

Απαιτούμε από την πλειοψηφία των διοικητικών συμβουλίων των ΠΑΣΕΝΤ- ΟΙΥΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ακύρωση της απόλυσης, ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Κανένας εργαζόμενος στις ναυτιλιακές εταιρίες δεν πρέπει να μείνει απαθής αφού η ΕΛΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι συνδικαλιστές. Να μην μπαίνουν στην λογική των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία της εταιρείας ότι κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εξαγοράς των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων θα πέφτει στο κενό και θα πεισμώνει ακόμα περισσότερο της δυνάμεις μας στο χώρο των ναυτιλιακών υπαλλήλων.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

                                                      

               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio