ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ έχει μεγάλο θράσος όταν σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 23/12/2013 εγκαλεί την εργοδοσία με την οποία υπέγραψε συμφωνία προσχώρησης στην συλλογική σύμβαση του 2012 με μειώσεις μισθών κρυφά, χωρίς το σωματείο να γνωρίζει τίποτα και βεβαίως πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι.

Κατηγορεί το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση Μαρινόπουλος ότι ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα όταν η εργοδοσία ( Γαλλική η’ Ελληνική ) δεν έχει σταματήσει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι έτσι ;

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ξύνεται στη γκλήτσα του τσοπάνη

ü           Γνωρίζει ότι η συλλογική σύμβαση του εμπορίου του 2012 με μείωση μισθών κατά 6.7% δηλαδή στα 860 ευρώ μικτά έχει λήξει μαζί με την μετενέργεια στις 31/10/2013 και εξαπατά τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η σύμβαση λήγει στις 31/12/2013 και μαζί ότι προβλέπει ( βασικός μισθός, επιδόματα).

ü           Γνωρίζει επίσης ότι παρά την αντίθετη γνώμη του σωματείου και των εργαζομένων στην Καρφούρ Μαρινόπουλος με μαζικές γενικές συνελεύσεις πανελλαδικά απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση μισθών, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ με μυστικές συναντήσεις με την εργοδοσία υπέγραψαν κείμενο που μείωσε τελικά τους μισθούς εκτός από τους εργαζόμενους στην Καρφουρ και στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου ( Σ/Μ ΞΥΝΟΣ, EXPRESS, ΠΕΙΡΑΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ).

ü           Γνωρίζει επίσης ότι αυτή την κατάπτυστη σύμβαση την έχουν υπογράψει και σωματεία των εργοδοτών όπως το κλαδικό σωματείο τροφίμων και ο ΠΑΣΥΕ που στηρίζουν την Αυτ. Παρέμβαση στα συνέδρια εξασφαλίζοντας της την πρώτη θέση δίνοντας της απλόχερα δεκάδες αντιπροσώπων.

 Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ για να καλύψει της δικές της πομπές επιτίθεται και ρίχνει λάσπη στο επιχειρησιακό σωματείο που παρά της δικές της προσπάθειες αλλά και της εργοδοσίας δεν έχει καταφέρει να το βάλει στο χέρι.

 Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ στην ανακοίνωση της λέει χοντροειδέστατα ψέματα.

 Δηλαδή ευθύνεται το επιχειρησιακό σωματείο της Καρφουρ:

ü           Για την κατάντια των βασικών μισθών στο εμπόριο η’ το γεγονός ότι οι συμβάσεις που χρόνια υπογράφει η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ υπηρετούν της ανάγκες της εργοδοσίας ;

ü           Για τις επαίσχυντες εργασιακές σχέσεις και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που υπέγραψαν η ΟΙΥΕ και η εργοδοσία το 1997;

ü           Για την αύξηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου που με την συμφωνία της έχουν γίνει σήμερα η βασική μορφή απασχόλησης στο εμπόριο, γιατί όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ομοσπονδία έβαζαν ζήτημα να καταργηθεί κάθε ευέλικτη μορφή απασχόλησης η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ με πρωτοστατούντες τα στελέχη της Αυτ. Παρέμβασης έβαζαν πλαφόν 10% ;

ü           Δεν ευθύνεται κανένα επιχειρησιακό σωματείο για τις χιλιάδες απολύσεις που έγιναν στο εμπόριο συνολικά και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ δεν έβγαλε άχνα .

ü           Δεν ευθύνεται κανένα επιχειρησιακό σωματείο για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του εμπορίου το 2012 όταν αυτοί που δήθεν κάνουν αντιμνημονιακό αγώνα υπογράφουν μνημονιακές συμβάσεις εφαρμόζοντας κατά γράμμα της εντολές του μνημονίου.

 Αν μη τι άλλο το επιχειρησιακό σωματείο της Καρφουρ Μαρινόπουλος αρνείται να υπογράψει σύμβαση με την εργοδοσία με μειώσεις μισθών και συνολικό πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων όπως έκανε και κάνει η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία, τα διοικητικά συμβούλια, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη μεθόδευση της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ να υπογράψει νέα κλαδική συλλογική σύμβαση στο εμπόριο με μείωση μισθών και να παλέψουν για :

 ü         Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.

ü         Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

ü         Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα ,με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

ü         Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.

                                                        

               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio