ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΦΟΥΡ- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Η εργοδοσία της Καρφουρ Μαρινόπουλος  απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αγώνες.

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στα καταστήματα, τις αποθήκες, τα κεντρικά γραφεία,

 Με αφορμή την πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 5 Απρίλη 2015 με θέμα τη κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, τα σωματεία πραγματοποιούν περιοδείες σε πολλούς χώρους εργασίας για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Σήμερα 31/3/2015 ήταν προγραμματισμένη περιοδεία από εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη από τον χώρο του εμπορίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Μαρινόπουλος, για αυτή την περιοδεία έγκαιρα είχαν ενημερωθεί γραπτώς και είχαν αποδεχτεί την ημέρα και την ώρα.

Όταν οι συνδικαλιστές έφτασαν στο χώρο, με εντολή «άνωθεν» η ασφάλεια του κτιρίου δεν τους επέτρεψε να πάνε στις εγκαταστάσεις και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, με δικαιολογίες ότι δεν ενημερώθηκαν, δεν γνώριζαν, ουσιαστικά η εργοδοσία απαγόρευσε την παρουσία των συνδικαλιστών και την δράση των σωματείων.

Αυτοί είναι οι πολυεθνικοί όμιλοι, δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο, ακόμα και σήμερα σε περίοδο κρίσης η Καρφουρ Μαρινόπουλος έχει αυξήσει την τεράστια κερδοφορία της, κερδοφορία βουτηγμένη στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, το πετσόκομμα δικαιωμάτων, τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων, τις εκατοντάδες απολύσεις αποτέλεσμα του κλεισίματος δεκάδων καταστημάτων.

Ας βάλει καλά στο μυαλό της  η εργοδοσία ότι δεν θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα με την δράση των σωματείων, δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε χώρο εργασίας είτε πρόκειται για καταστήματα ‘η για κεντρικά γραφεία και αποθήκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Καρφουρ Μαρινόπουλος να απαντήσουν μαχητικά  στις προκλήσεις και τα σχέδια της εργοδοσίας, να απαντήσουν με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη και την συγκέντρωση 12:30 στην πλατεία Καπνικαρέας στην Αθήνα, και στις συγκεντρώσεις των σωματείων σε όλη την Ελλάδα.

               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio