Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2017 ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Απολογισμός δράσης απερχόμενης Διοίκησης
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Εκλογές σωματείου 

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 10.30 το πρωί, απευθύνεται σε όλους εσάς που εργάζεστε στον κλάδο του εμπορίου και έχει δεχτεί τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία.

Αυτή τη περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο και να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση  καθώς ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο έχουν συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο για να εφαρμόσουν σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες σκλαβιάς μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας. Η κοροϊδία της κυβέρνησης για τα αντίμετρα πρέπει να πέσει στο κενό. Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις που όμως αποδεικνύονται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ίσα ίσα για να κάμπτουν τη λαϊκή αντίδραση. Είναι πλέον φανερό πως όταν μιλούν για ανάπτυξη δεν εννοούν τη βελτίωση της ζωής του λαού αλλά την ευημερία  των μεγάλων επιχειρήσεων, της κερδοφορίας που αντλείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς. Άλλωστε ο ΣΕΒ σε πρόσφατη ανακοίνωση  πανηγυρίζει για τα μεγάλα ποσοστά μερικής απασχόλησης, απαιτεί να μη γίνει καμία αύξηση του κατωτέρου μισθού και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε κλάδους που έχουν ισχυρό συνδικαλισμό ως αναγκαίοι όροι για να πετύχουν τη περιβόητη ανάκαμψη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Μπροστά στο αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, να μπλέξουν τη χώρα βαθύτερα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, την ώρα που συγκρούονται ισχυρές δυνάμεις όπως είναι η ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η ΕΕ ευρύτερα αλλά και στην περιοχή μας οπού διακυβεύονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για την άντληση και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας κ.α. Η κυβέρνηση όλο και περισσότερο κάνει λόγο για την παραπέρα αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας ενώ ήδη το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης του ΝΑΤΟ, η βάση της Σούδας παίζει αναβαθμισμένο ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εκδήλωσης θερμού επεισοδίου με τη Τουρκία.

Μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα ορθώνουμε από τώρα τείχος προστασίας της εργατικής τάξης της χώρας μας, των λαών της περιοχής μας σε κοινή δράση και αλληλεγγύη με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που  παλεύουν για  έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Παλεύουμε για  καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους εκτός συνόρων, καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Παλεύουμε ενάντια στις πολεμικές δαπάνες, στις επιδιώξεις για αλλαγές των συνόρων, ενάντια στη περιστολή των συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

Τώρα μας θέλουν φθηνούς, αναλώσιμους, υποαπασχολούμενους και άγρια εκμεταλλευόμενους εμποροϋπάλληλους χωρίς δικαιώματα, να ματώνουμε μέσα στα εμπορομάγαζα και τις αποθήκες για τα κέρδη τους, αύριο θα ζητήσουν νέες μεγαλύτερες θυσίες για τον ίδιο σκοπό! Γι’ αυτό δεν μένει χρόνος αναμονής, περιθώριο για νέες αυταπάτες για νέες υποχωρήσεις στη λογική ότι «τίποτα δεν γίνεται», ότι «υπάρχουν και χειρότερα» . Εμείς οι εργαζόμενοι προτάσσουμε τις δικές μας ζωές, τις δικές μας ανάγκες, τις κοινές μας αγωνίες. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε κατάστημα, επιχείρηση και γειτονιά, συγκροτούμε επιτροπές του σωματείου μας, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, γινόμαστε δραστήρια μέλη του!

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Η συμμετοχή μας στην Εκλογοαπολογιστική γενική μας συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου θα ενισχύσει τη δράση του κλαδικού σωματείου που καθημερινά παλεύει ενάντια στο εμπορικό κεφάλαιο και τα τσιράκια του μέσα στο κίνημα, δηλαδή τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Το σωματείο αποτελεί αποκούμπι και ασπίδα απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο και τσαλαπατά τις ζωές μας. Δυναμώνει με την μεγαλύτερη οργάνωση των συνάδελφων, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ζωντάνια, μαχητικότητα, ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν.  Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, η συναίνεση, η υποταγή, να γίνουμε περισσότεροι στον οργανωμένο αγώνα. Αξίες μας είναι η συλλογικότητα, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Δύναμη μας είναι η θέληση να ζούμε μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα.

Δυναμώνοντας το κλαδικό μας σωματείο δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό, την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, το στόχο μας για απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας των αφεντικών, της Χρυσής Αυγής. Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική οργάνωση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσουν αλυσίδες.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ δρώντας στην πρώτη γραμμή για την  υπεράσπιση και  εκπλήρωση όλων των σύγχρονων  αναγκών μας στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά!

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΟ Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio