Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τις πύλες του εργοστασιου ανακύκλωσης στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης 4ωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στο χώρο υπηρχε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις πρωτομαγιάτικες μάχες του 36 και του Σικάγο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε η απολογία του Σπάις από μέλος της σωματειακης επιτροπής ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημόκριτος Σαλουστρος αντιπρόεδρος του σωματείου, ο οποίος στάθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της πρωτομαγιάς, το πως καθιερώθηκε, καθώς και τις μεγάλες και αιματηρές 1μαγιες στην ελλαδα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το περιεχόμενο της φετινής πρωτομαγιάς για τον πόλεμο, την προσφυγιά που αποκτά και επίκαιρο χαρακτήρα αφού το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να φέρνουν στην Κρήτη πρόσφυγες.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Κριαρά Αντρέα πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Μπαλαμπανη Παναγιώτη μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδομών.

Στη συνέχεια ακολούθησε γενική συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Οι εργάτες βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν από όλους τους προηγούμενους εργολάβους και από τον σημερινό που ανέλαβε από τον Δεκέμβρη του 15 το εργοστάσιο.

Μεταξύ άλλων αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10πμ καθώς και στην γενική απεργία, οπότε και αν προκηρυχθει, για τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio