ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΙΔΙΩΤ. ΕΠΙΧΕΙΡ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΝΤΙΚ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ: Κάλεσμα για την απεργία στις 17 Μάη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι – ες

Το σωματείο καθαριστών – ριών Πειραιά χαιρετίζει τις επιτυχημένες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τιμώντας τις θυσίες και τους αγώνες των συναγωνιστών μας για ζωή με αξιοπρέπεια, για δουλειά με δικαιώματα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν και θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για να δώσουμε τη δική μας απάντηση απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ- κουαρτέτου και των αστικών κομμάτων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να σερβίρει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα  ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για το λαό πρέπει να πέσει στο καινό. Έχουμε εμπειρία και πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Τα μέτρα όχι απλά θα είναι δυσβάσταχτα, αλλά έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες που οι προηγούμενες και αυτή η κυβέρνηση έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια, κάνοντας πραγματική κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι εργολάβοι. Οι ίδιοι παραδέχονται πως η «ανάκαμψη» που ευαγγελίζονται έχει απαραίτητη προϋπόθεση να πέσουν ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα, να κοπούν περεταίρω οι συντάξεις να πληρώνουν φόρο ακόμη και εκείνοι που εργάζονται για 200 ευρώ το μήνα. Πρέπει λένε να μειωθούν και άλλο οι δαπάνες για την υγεία την παιδεία, την πρόληψη.

Δεν αποδεχόμαστε τη ζωή και το μέλλον που μας επιφυλάσσουν με ανασφάλεια απληρωσιά μηνών, ανεργία, φόρους, νέα μέτρα για μας, την ίδια ώρα που για τους εργοδότες και το κεφάλαιο υπάρχουν φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, νόμοι που να τους διασφαλίζουν φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα.

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ.

Να σταματήσουμε να ματώνουμε για τα αφεντικά.

Να δυναμώσουμε τη δύναμή μας.

Με τη συμμετοχή σου συνάδελφε –φισα στο σωματείο μας, θα πάμε κόντρα στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό του «τίποτα δεν γίνεται». Θα οργανώσουμε ποιο δυναμικά τον αγώνα μας ενάντια σε παλιούς και νέους σωτήρες που διατηρούν σε ισχύ παλιότερα μέτρα και υλοποιούν νέα αντιλαϊκά. Θα πούμε όχι στα ψίχουλα που υπόσχονται ως «αντίδοτο» στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αφού και τα λεγόμενα αντίμετρα θα έρθουν από το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα κόβουν δηλαδή από τον φτωχό για να δίνουν στον φτωχότερο.

Σήμερα συνάδελφοι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε ο λαός μας με τον αγώνα του να έχει μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία, πρόνοια, σχολεία.

Να έχει ελεύθερο χρόνο, να μπορεί να πάει διακοπές, να μην θεωρείται η μητρότητα κόστος. Αυτοί που εμποδίζουν την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Καλύτερη ζωή για τον εργάτη σημαίνει ταυτόχρονα χασούρα για το κεφάλαιο. Δεν μπορεί να κερδίζουν και οι δύο. Γι αυτό ο δρόμος των εργαζομένων μαζί με τα ταξικά τους σωματεία συγκρούεται με το κεφάλαια και την εξουσία τους.

Εμπρός να βάλουμε ρότα να τους ανατρέψουμε. Για να καρπωνόμαστε εμείς τον πλούτο που παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ  

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio