Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Για τα νέα μαθητοδικεία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ‘Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων για τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο ανηλίκων επέβαλε τους  μαθητές σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, ως αναμορφωτικό μέτρο για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις του σχολείου τους.

Η παραπομπή των μαθητών σε δίκη έγινε έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλής της κινητοποίησης, για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου τους, διεκδικώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρια, δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική, αποδεικνύοντας ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έμεινε κενό γράμμα, αφού στη πράξη- και με τις χειρότερες μεθόδους – από τη συγκυβέρνηση στήνονται νέα “μαθητοδικεία” ενώ   υποκριτικά διατυμπάνιζε ότι θα σταματούσε.

 Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο για να καταστέλλεται οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί τους μονόδρομους των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία, είναι αυτή που υπερασπίζεται το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους,  να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν θα τους περάσει.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio