Σωματείο Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά: Για τις τρομοκρατική απόλυσεις στη D-Port και στην FLORMAR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Nα σταματήσουν οι προκλητικές εκδικητικές ενέργειες της DPort και των εργολάβων

 

Καταγγέλλουμε την εταιρεία «D-Port» και τον εργολάβο Καραγιάννη και ΣΙΑ ΕΕ για την τρομοκρατική απόλυση του συνάδελφου Ξηνάριου Χρήστου, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Η απόλυση αυτή καθόλου τυχαία και μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι. Οι εργοδότες έχοντας λυμένα τα χέρια της και αξιοποιώντας τους “αναπτυξιακούς” – αντεργατικούς νόμους που νομοθετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προηγούμενες αλλά και νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, με αξιοπρέπεια και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, επιτιθέμενοι στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που δεν τους κάνουν τη χάρη να συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ θα πάρουν την απάντηση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, με οργάνωση και συλλογική δράση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και το σωματείο. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να σταθεί αλληλέγγυος και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση, να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες της “Cosco” με κάθε τρόπο και μέσο.

Επίσης, το σωματείο μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την στοχευμένη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης-συνδικαλίστριας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την επιχείρηση FLORMAR του ομίλου επιχειρήσεων BILLYS S.A INTERNATIONAL TRADE.   Η συναδέλφισσα είναι εκλεγμένη ταμίας του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, να εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να σταθεί αλληλέγγυος και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση, να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου με κάθε τρόπο και μέσο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio