Για τις αρχαιρεσίες στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων στα Τρίκαλα

Με συντονισμένη ενιαία επίθεση και μεθόδευση οι παρατάξεις «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» που σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη και η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ), αποκλείουν εργαζόμενους από το δικαίωμα τους, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στα Τρίκαλα.

Για την παράταξη που στηρίζεται από τον διάδοχο του θρόνου του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον Σκλαβενίτη, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Και μόνο που λυσσομανούν ακόμα και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις για να αποκλείσουν εργαζόμενους στα Τρίκαλα, είναι ένα ακόμα δείγμα της ρότας που τραβούν.

Κρατάμε αυτούσια την τοποθέτηση/απάντηση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναφέρει τα εξής: «Μερικοί συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν στις εκλογές του σωματείου διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό. Πιο συγκεκριμένα δεν είχαν βιβλιάριο υγείας διότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν, δεν είχαν συμπληρώσει ακόμα 50 ένσημα για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό».

Με πρόσχημα πως κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο των 50 ενσήμων για την έκδοση του βιβλιαρίου υγείας, αποκλείουν συναδέλφους, τους θεωρούν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, δεν τους δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, να εκλεχτούν. Είναι τέτοιο το μένος τους απέναντι σε συναδέλφους που εργάζονται με τους χειρότερος όρους, που δε δέχονται ακόμα πιο ολοκληρωμένα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν την τωρινή εργασιακή σχέση αλλά και δε νοθεύουν τις συλλογικές διαδικασίες που δήθεν προασπίζονται (καρτέλα ενσήμων μαζί με υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχουν ψηφίσει σε άλλο σωματείο). Ακόμα πιο προκλητικό που δείχνει και τις πραγματικές τους διαθέσεις είναι το γεγονός ότι αποκλείουν εργαζόμενους που έχουν πάνω από 300 ένσημα, είναι χρόνια στο σωματείο, γνωρίζουν και οι ίδιοι πως είναι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Η θέση τους καταλήγει για τους συναδέλφους πως «δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, και αυτό είναι δυσάρεστο, διότι δεν απόκτησαν ακόμα ένα από τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό, όπως είναι το βιβλιάριο υγείας».

Την άθλια στάση τους και την απαράδεκτη θέση που πήραν στα Τρίκαλα θα τη βρουν μπροστά τους στους εργασιακούς χώρους, σε όλες τις αρχαιρεσίες και σε όλους τους κλάδους, καθώς δε θα αφήσουμε σωματείο που να μη γίνουν γνωστά τα αίσχη τους.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio