Ένωση εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: Για την εταιρεία Βασίλαγας και Ανατολή ΑΕ

Η Ένωση εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει :

Την εταιρία Βασίλαγας Α.Ε  για το ότι πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, κάνοντας  συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μεθοδεύοντας την μεταφορά όλων των εργαζομένων στο Καλοχώρι  και αναγκάζοντας τους  περισσότερους σε παραίτηση και αφήνοντας ελεύθερη την νέα επιχείρηση να πάρει τα καταστήματα χωρίς το «βάρος» των εργαζομένων .

Καταγγέλλουμε την εταιρία Ανατολή Α.Ε ( Super Market Ναταλί) που ενώ έχει μισθώσει 5 από τα καταστήματα  της Βασίλαγας  Α.Ε, δεν αναγνωρίζει διάδοχη κατάσταση , για να μην «φορτωθεί» παλιούς εργαζόμενους με τα δικαιώματα τους , ζητάει να στείλουνε βιογραφικά και θα επιλέξει το αν και ποιους θα πάρει.

Καταγγέλλουμε το ΣΕΠΕ για ολιγωρία βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να υλοποιήσουν τα σχεδία τους οι παλιοί και νέοι εργοδότες .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συσπειρωθούν στο σωματείο  και να διεκδικήσουν τις  θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα.

Την Πέμπτη 15/06/2017, 10.30π.μ όλοι στην κινητοποίηση  έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Απαιτούμε:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζόμενων να γνωρίζουν έγκαιρα, έγκυρα, και με έγγραφα στοιχεία για το μέλλον της επιχείρησης, τις όποιες συμφωνίες δικαιόχρησης, διαδοχής, πώλησης.

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρηθεί το Π.Δ 178/02 γιατί πρόκειται για ξεκάθαρη διαδοχή.

Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των οφειλόμενων (επιδόματα και άδειες) στους παραιτηθέντες εργαζόμενους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio