Για τον εμπαιγμό των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ

Να απομονώσουμε τους ανθρώπους της εργοδοσίας σε κάθε κλάδο

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στους Δήμους που εργάζεστε στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και με ελαστικές εργασιακές σχέσεις,

Οι γνωστοί εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μέσω του λεγόμενου διαδικτυακού Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση”, προσπαθούν να σας ξεγελάσουν, στήνοντας νέο μηχανισμό εξαπάτησης.

Μέσω δικών τους site που παραπέμπουν σε εργασιακά δικαιώματα, με λόγια ψεύτικα, μεγάλα και καταγγελτικά για τα μνημόνια, «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», κρύβοντας την πραγματική τους ταυτότητα. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβαλαν πλάτη σε όλες τις κυβερνήσεις για να εφαρμόσουν τα μνημόνια, μετέτρεψαν το συνδικαλιστικό κίνημα σε σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Σήμερα σας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες προκειμένου να σας ξεγελάσουν, να σας στρέψουν σε λύσεις υποταγής και δικηγορικά γραφεία τα οποία έχουν κάνει περιουσίες στη πλάτη όλων των εργαζομένων που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Πρόκειται για ξεδιάντροπο εμπαιγμό! Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που ως πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δε σας δέχονται στις γραμμές τους, δεν σας θεωρούν συναδέλφους και σας αποκλείουν από τα σωματεία σας.

Την ίδια στιγμή αποκλείουν από τα συνέδρια της ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ, σωματεία που δίνουν δικαίωμα ψήφου στους εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές μορφές. Παράλληλα δεν εγγράφουν νέα σωματεία που στο καταστατικό τους, αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Πρόσφατο παράδειγμα που έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, το σωματείο εργαζομένων στους Δήμους του νομού Σερρών που δεν το έγραψαν στη δύναμη της Ομοσπονδίας διότι δεν αναφερόταν ρητά (!) στο καταστατικό του, ότι δεν ψηφίζουν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Δεν έχουν τσίπα! Προκειμένου να κάνουν κολλεγιές με επιχειρηματικά συμφέροντα, να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα και να το μετατρέψουν σε  στήριγμα της εργοδοσίας, λερώνουν ότι αγγίζουν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Να οργανωθούν στα κλαδικά τους σωματεία στους Δήμους, στο συνδικάτο των ΟΤΑ στην Αττική, στις επιτροπές αγώνα που υπάρχουν πλάι στους μόνιμους εργαζόμενους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio