ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 42 βαθμούς κελσίου

 

Την ίδια στιγμή που ο τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ και βουλιάζει τα νησιά, οι εργαζόμενοι βράζουν στο ζουμί τους. Οι διακοπές έχουν γίνει όνειρο απατηλό. Οι εργαζόμενοι, πολύ δε περισσότερο οι άνεργοι στο νομό μας δυσκολεύονται να πάνε ακόμα και στις κοντινές παραλίες.

Πως να γίνει όταν οι τσέπες μας αδειάζουν, στην καλύτερη περίπτωση πριν ακόμα γεμίσουν με την άγρια φοροληστεία, που αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας,  το κούρεμα των ήδη τσεκουρωμένων συντάξεων, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας, τις ομαδικές απολύσεις, τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, Όλα αυτά εντάσσονται στο μοντέλο της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨.

H κατάργηση της Κυριακής αργίας συμβάλει καθοριστικά στη διάλυση της σταθερής εργασίας με δικαιώματα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Οι γυναίκες που είναι πλειοψηφία στον  κλάδο δεν ξέρουν τι να πρωτοπρολάβουν μέσα στη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας. Όσο για τους νέους και τις νέες η διασκέδαση , οι διακοπές και η δημιουργία οικογένειας φαντάζει σαν κάτι από άλλη εποχή.

Το ζήτημα της Κυριακής αργίας δεν έχει τελειώσει, είναι  απαίτηση των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και των πολυεθνικών. Και πρέπει να σταματήσει όσο πιο  γρήγορα γίνεται, γιατί μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα, με ανθρώπινο ωράριο εργασίας.

Οι πολυεθνικές του κλάδου ήδη από την Κυριακή 4 Ιουνίου εφαρμόζουν το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές. . Καμιά και κανένας εμποροϋπάλληλος δεν θα αντέξει την δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα κάτω από έντονους ρυθμούς εντατικοποίησης και πίεσης. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζεται η κατάργησή της, στους κλάδους που συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Να μπει στην καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου εμποροϋπαλλήλου η πάλη για ζωή, για δουλειά με δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Είναι σύγχρονη ανάγκη και απαίτηση της εργατικής λαϊκής οικογένειας σήμερα να έχει δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια όπως και δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό και στην αναψυχή όπου συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα στις λεγόμενες διακοπές,  ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στις εκλογές του σωματείου μας . Το σωματείο βγήκε ενισχυμένο σε αυτές τις εκλογές και από καλύτερη θέση θα παλέψουμε για όλα  αυτά που μας απασχολούν και  κάνουν τη ζωή μας  δύσκολη ενώ σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε, εμείς  που παράγουμε τα πάντα γύρω μας.

 

Το Δ.Σ.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio