ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Απάντηση στο δημοσίευμα της Αυγής

Η εφημερίδα της κυβέρνησης ¨ΑΥΓΗ¨, με ένα άθλιο δημοσίευμα που θα ζήλευαν  και οι πιο παραδοσιακές φυλλάδες της αστικής τάξης, συκοφαντεί τους εργατικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις μιας σειράς κλάδων όπως των ΟΤΑ, των ναυτεργατών, των αγροτών και κλιμακώνει τη συζήτηση για τον ουσιαστικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Με ένα άρθρο ¨σκονάκι  από τα κιτάπια της Ε.Ε. και του ΣΕΒ, η ¨ΑΥΓΗ¨ κατηγορεί τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στις ΣΣΕ, στους αξιοπρεπείς μισθούς, στις επαρκείς συνθήκες υγείας και ασφάλειας, ότι κρατούν τη χώρα σε ¨ομηρία¨ .

Οι θύτες του εγκλήματος της ¨ομηρίας¨ που κατηγορεί η ¨ΑΥΓΗ¨ είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που αφήνουν στους δρόμους τα κομμάτια τους όπως έγινε με τους συναδέλφους στο Δήμο Ζωγράφου και στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Είμαστε εμείς οι εμποροϋπάλληλοι που αφήνουμε τα κομμάτια μας σε κάθε βάρδια από το πρωί μέχρι το βράδυ για να γεμίζουν τα σεντούκια τους οι Σουπερμαρκετάδες .

Είναι γελασμένη η ¨ΑΥΓΗ¨  αν νομίζει ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους ¨δανειστές¨ να καταργούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας και το δικαίωμα στους απεργιακούς αγώνες.

Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να ορθώσουν τοίχος αντίστασης στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να διεκδικήσουν όσα έχουν πραγματικά ανάγκη. Να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας . Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά τις επόμενες μέρες και ώρες οργανώνοντας μέσα σε κάθε κατάστημα την κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιουλίου. Να μην πάει καμία ώρα χαμένη.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio