Σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας: Για την απεργία στις 16 Ιούλη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Το νέο αντιλαϊκό πακέτο, το 4ο μνημόνιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα φόρτωσε στην πλάτη της εργατικής τάξης νέα βάρη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο νέος νόμος που γενικεύει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και αίρει όποιους περιορισμούς περιλάμβαναν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η Κυριακή αργία είναι από τις πιο αιματοβαμμένες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Είναι η μέρα που έχει καθιερωθεί ώστε να αναπαυόμαστε, να διασκεδάζουμε και να βλέπουμε την οικογένεια και τους φίλους μας.  Δεν μπορούμε να τους την χαρίσουμε. Είναι σαν να τους χαρίζουμε την ίδια μας τη ζωή.

Η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για τους εμποροϋπαλλήλους, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου σημαίνει λειτουργία των καταστημάτων 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς κανέναν περιορισμό. Σημαίνει ασταμάτητη, εντατικοποιημένη δουλειά χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Ήδη στον κλάδο του εμπορίου  κυριαρχούν οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση Λέμε όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δεν είμαστε αναλώσιμοι, δε τους χαρίζουμε καμία Κυριακή. Δεν  επιτρέπουμε η Κυριακάτικη αργία να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Για να έχει επιτυχία αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουν με τις δυνάμεις του κυβερνητικού– εργοδοτικού συνδικαλισμού, την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΕΜΕΙΣ), στον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων Πάτρας και στο σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Πάτρας, το δεξί χέρι των μεγαλοεργοδοτών στα πολυκαταστήματα και στα SuperMarket, που δρουν μέσα στο εργατικό κίνημα. Καλλιεργούν και συντηρούν με μαεστρία τη λογική του μικρότερου κακού, την στοίχιση των εμποροϋπαλλήλων αλλά και των αυτοαπασχολούμενων πίσω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ταύτιση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των ηγεσιών τους στους εμπόρους, που αξιοποιούν τους εργαζόμενους ως μέσο για να κερδίσουν μερίδια στην αγορά, και να θωρακίσουν  τα κέρδη τους.

Συμπορευόμαστε με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους μικρούς εμπόρους που έχουν συμφέρον να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων στον κλάδο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η όποια είναι προς όφελος του κοινού εχθρού μας, των  μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά τις επόμενες μέρες και ώρες οργανώνοντας μέσα σε κάθε κατάστημα την κλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 16 Ιουλίου και τη συγκέντρωσή μας 9:00 π.μ. πλατεία Γεωργίου. Να μην πάει καμία ώρα χαμένη.

Οργανώνουμε τη δράση μας συμμετέχοντας στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 19:30, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού, Φωκαίας 26.

Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε:

Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι  κατασχέσεις.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio